måndag 29 september 2008

Minikalas

Hej!
Nu är jag äntligen klar med den förhatliga LO:n som jag har skrivit om och som aldrig blir klar. Tillslut bad jag mina barn om hjälp. Så resultatet är ett samarbete mellan mina barn och jag. Barnen tycker att det är kul att hjälpa till, att vi gör saker tillsammans. Min äldsta har ju gått kurs i scrapbooking, så hon vet en hel del. Hon sitter och pysslar i sitt rum vid sitt skrivbord. Det verkar som om hon vill ha lugn och ro när hon pysslar, inte som jag som vill sitta i händelsernas centrum för att inte missa något.
Den här LO:n är när vi firar min yngstas fördelsedag med några kompisar. Vi hade ett minikalas för bara de två barnen eftersom de inte kunde komma på det stora barnkalaset. Det var en trevlig eftermiddag med mycket tjo och tjim. Ett tillfälle för oss vuxna att snacka om ditten och datten. Ett tillfälle för barnen att leka och stoja av sig. En lycka eftermiddag i september.

Mönstrat papper från 3 bugs in a rug "Spicy- nutmeg mix", Rött och brunt cardstock från Bazzil, det bruna glittriga pappret vet jag inte vad det är för märke på. Självhäftande band från DCWV. Stickers bland annat från TrimDesign. Till titel har jag använt mitt nya älskade alfabet Abigail Grand till QuickKutz men jag använder det i min Cuttlebug.

Satt och scrappade hela dagen igår med en Layout till Swe Scrapbook till deras skissutmaning. Jag slet hårt för sista inlämningstid var 21:00. Jag använde mina stickles för första gången. Det var roligt att använda dem för att förhöja detaljer. Det blev en ljusgrön LO med röda och vita detaljer. Jag vet inte om jag får publicera resultatet i bloggen än men när jag vet så kommer jag att göra det. Jag är nöjd med min LO. Den är helt annorlunda om man jämför med den här med Minikalas.

Idag ska jag göra en LO till en annan utmaning. Jag försöker hitta min skaparanda genom att vara med i diverse tävlingar och utmaningar. Jag får inget ur händerna om jag ine har en deadline eller en utmaning/skiss. Vet inte vad det är med mig???? Det var allt för nu!

söndag 28 september 2008

Utmanad

Hej!

Jag har blivit utmanad av Zornitsa. Tack! Det är alltid skoj med lite utmaningar.

Vilken mat äter du ofta? Jag älskar Sushi och skulle nog kunna leva på det.
När du är på kalas är du den personen som sitter eller hjälper till att duka av? Det beror på vem jag är på kalas hos
Var sitter du helst när du bloggar? I soffan med min bärbara.
Köper du ofta Triss? Nej, en gång i månaden, kanske
Vlket land har din bästa semester varit i? Båtluffa i Grekiska övärlden.
Vilken tv kanal tittar du mest på? Jag tror det är på tv3 och kanal 5
Vilket är ditt favoritvin? Är ingen vin kännare, föredrar en god drink eller en kall öl.
Nu är det dags att utmana 4 stycken, så jag utmanar:
Yrsa, Meri, Mags och Anki
Här är reglerna: Välj ut 4 stycken som du vill ska svara och utmana dem sedan på deras bloggar. Be dem läsa din, och låt personen som utmanar dig veta när du svarat på utmaningen.
TACK Zornitsa för att du utmanade mig

Nu ska jag anta en skissutmaning, måste komma igång med mitt scrappande, känns som om jag har tappat stinget senaste tiden.
Ha det bra.

onsdag 24 september 2008

Stämpelkurs

Hej!

Jag var på stämpelkurs igår. Jag tyckte att det var dags att lära mig göra kort och stämpla rätt. Kursen var bra men för lätt (nu låter jag väldigt självsäker) jag kunde tydligen mer än vad jag trodde. Jag har nu förstått att färglägga stämplar är nog inte min grej. Jag kan det här med stämplar, maskning etc men när det gäller att göra skuggor med olika färgläggningstekniker så går jag bet. Vi fick testa distress ink, akvarellpennor och chalks. Det fungerade inte för mig. Jag har ju testat promarkers och det fungerar inte heller för mig. Jag behöver nog öva mig med alla tekniker. Jag vet att jag inte har den konstnärliga ögat för det här med färger men det måste ju gå att lära upp?! Jag ska iallafall gå fortsättningskurserna.

Det var lite ont om tid för mig på kursen så jag hann inte göra klart korten men här är en bild på de tre påbörjade korten, iallafall.

Det översta kortet lärde vi oss embossingteknik samt att stämpla rätt. Det bruna kortet är det stämplar som är utklippta och färglagda. Jag har som sagt testat tre olika färgläggningstekniker. Det sista kortet är maskning och embossing samt färgläggning med chalks. Det var kul att gå kurs, precis som alltid.

Det var nog allt för idag. Håller just nu på att gör färdigt en layout som jag inte är nöjd med. Jag vet inte alls hur jag slutföra den. Jag känner att den är totalt misslyckad men jag vill inte ge upp.

Tack och hej, leverpastej!

söndag 21 september 2008

BOM- utmaning

Hej!
Som jag skrev i tidigare inlägg så satt jag och tittade på gamla foton. Då hittade jag foton på min första katt Harald. Han var en så vacker katt och jag älskade honom över allt annat. Han har bidragit till mitt stora kattintresse. Vi köpte honom 1983 med stamtavla och allt. Han var Norsk skogkatt och en mycket fin sådan. Vi ställde ut honom (på kattutställningar) men han mådde inte bra av det så efter ett tag så slutade vi med det, vid den tiden hade vi flera katter och mamma och pappa avlade katter. Det var underbart med kattungar hemma. De är ju så otroligt näpna och lekfulla.

Den här LO:n är till en BOM- utmaning på http://www.svenskscrapbooking.se/ där man skulle scrappa "Min första...". Hmmm, jag har visst gjort många LO till utmaningar och tävlingar senaste tiden, vad kan det bero på???

Jag har använt mönstrat papper som heter My Kitty och är från Reminisce. Vitt cardstock som jag har stämplat blommor på. Svart och rosa cardstock till fotomattor. Blommor från Prima och You Do. Bakom kortet med Harald finns en tag som man kan dra fram med hjälp av blomman.


Nu är det dags för fika samt kolla hur mina traderaauktioner går. Vi ses när vi ses!

lördag 20 september 2008

BOM Pappa o jag

Hej!



Jag besökte http://www.myscrapbooknook.com/ härom dagen och jag såg att de har utmaningar. Den ena var chemistry, "and we are going to be talking about the chemistry that you have between you and someone else. Whether it be a really good friend or an other half, boyfriend or husband. This type of chemistry is something that science cannot explain."



Jag hittade ett gammalt svartvitt foto på min pappa och på mig när jag verkligen var ny. Otroligt fint foto, tycker jag. Jag scannade in originalet och printade ut. Originalfotot har min far framkallat själv, så det är verkligen speciellt.



Till LO:n har jag använt papper från best creations inc. Blommor från Magdas. Chipboarden har jag färgat och embossat. Jag har använt Abigail QK revolution till titeln. Här är LO:n.

tisdag 16 september 2008

Ett sista alster från scrapfebern

Hej!

Här kommer mitt sista alster från scrapfebern hos http://www.magdas.se/ Jag har inte scrappat sedan i söndags men jag ska snart bita i det sura äpplet, ska gå stämpelkurs nästa vecka.

Ni kanske minns min LO om Kräftskivan, den här lon har jag satt bredvid den i albumet så man kan säga att det blev en dubbelLO... nästan.


Vi ses när vi ses!

söndag 14 september 2008

Scrapfeber... fortsättning

Hej! Jag har verkligen scrappat för fullt nu i helgen. http://scrapfeber.forum24.se/index.php?mforum=scrapfeber. Jag har hittills hunnit med 4 LO och just nu håller jag på med en femte, tjejmiddag kommer den att heta.

Här är mina alster:
Den här är till färgutmaningen, vanilj, brunt och rosa. fotografierna är från min sambos och min weekwend i Göteborg för 2,5 år sedan. En lyckad helg i den trevliga staden Göteborg.
LO här under heter "Juni 2008" Det är från skolavslutningen i juni. Fika i klassrummet. Gjorde Lo:n till Skissutmaningen.
Mitt andra bidrag till Magdas feberkitutmaning, där man skulle scrappa med det som var med, man fick lägga till egna dekorationer men de fick inte ta överhanden. Här är LO om skolavslutningen, igen. Den heter Frisläppt för att det är just skolavslutning.
Den sista LO:n är oxå till kitutmaningen och det var den första som jag gjorde den här helgen. Den heter "Ljuvliga barn" de ser ju så ljuva ut.
Det var allt för den här gången måste hinna scrappa klart den sista LO:n innan det är dags för middag. Vi ses när vi ses!

fredag 12 september 2008

Scrapfeber

Hej!

Idag börjar äntligen Magdas scrapfeber www.magdas.se. Jag har beställt utmaningskitet, framkallat kort och är redo för att bita i utmaningar och tävlingar. Det ska bli en helg med en massa pyssel. Jag är så glad!
En annan sak som jag är glad över är alla som kikar in i min blogg. Jag uppskattar alla besökare och alla kommentarer. Kom gärna med tips på hur jag kan bli bättre. Jag vill bli en bra scrappare som vågar gå utanför gränserna. Blev jätte inspirerad igår då jag besökte Tim Holtz sidor, både bloggen och hans hemsida, där fanns det mycket fint. Jag fattar inte varifrån han får alla sina idéer, snacka om kreativ och innovativ.
Jag återkommer säkert under dagen eller helgen med foton på mina skapelser. Till dess: Ta det lugn och njut av livet!

torsdag 11 september 2008

Kräftskiva och trollungar

Hej!

Är hemma från jobbet med en envis bihåleinflammation så jag har skapat två LO. Den första är från min första kräftskiva på 10 år. Det var kul och väldiigt gott med kräftor. TAck Angelica!
Journaling finns i den lilla boken i hörnet högst upp till höger. LO är gjord till en skissutmaning på http://www.scraphuset.se/. Det mönstrade pappret heter Boo Bash Scary spots, cardstock från papermania och DCWV. Blommor från Prima och YouDo.


Den andra LO:n är på min dotter när hon uppträdde som alla 6- åringar gör i Nacka i 6 -årskören. Föreställningen hette "En magisk natt" och som ni ser så var hon en trollunge. Jag har testa ny grepp med att klippa och klistra. Jag har stämplat med bubbelplast på ekollonet för att få en rolig effekt. Papper från Flairdesigns "Fresh from the vine", Basic Grey "Eva- pomada" samt cardstock från Bazzil och Papermania.

Det var allt för denna gången. Nu ska jag äta en hamburgare. Vi ses!

söndag 7 september 2008

Shakerkort och noshörningar

Hej!
Jag har testat något nytt igen. Denna gång ett "shakerkort" När man skakar kortet åker det glitter eller pärlor eller annat roligt runt i kortet. Vad kan korttekniken heta?
Jag gjorde först själva kortet, delade upp pappret i tre delar och gjorde ett fönster i den mittersta delen. Vilket blir ett Passepartout- kort. Jag satte fast en bit overheadplast över fönstret med dubbelhäftande tejp och sedan dubbelhäftande tejp runt igen. På den vänstra delen av kortet satte jag en peeloff. Jag hällde små rosa pärlor för att sedan klistra ihopkortet. Resultatet blir ett festligt kort. Om man öppnar kortet kan man skriva en hälsning.
Den här LO:n berättade jag om i mitt förra inlägg. Det är ena sidan i en dubbel LO. Det är bilder på min sambo och de coola noshörningarna på Kolmården i somras. Papper från PaperMania och American Craft. På journalingrutan står det om noshörningarna och att de är numera ett av mina favoritdjur. De var otroligt mäktiga och imponerande. Precis som min sambo;)Det var allt för denna gång. Jag hoppas att du har haft en trevlig helg. Det har jag!
See Ya!

fredag 5 september 2008

Pocketcard igen

Hej!
Härom dagen slog pysseldjävulen till igen. Jag lyckades skapa 3 kort och en LO. LO:n ska jag tävla med, så den visar jag inte (vet inte om jag får???). Ett av korten är till skissutmaningen på http://www.svenskscrapbooking.com/. Här är det:
Jag har döpt kortet till "Efter regn.." Stämplar frå Magnolia och Alota som jag sedan har färglagt med mina (få) promarkerpennor. Jag har använt mig av mönstrat papper från DCWV som jag skrynklat till och chalkat. Cardstock är från Papermania och det har jag oxå chalkat. Lace som jag inte kommer ihåg företaget bakom. Texten lyder "efter regn kommer solsken" som jag har skrivit själv och sedan kört lit 3d lack på. Annat som jag har använt är Bling, Brads och band. Jag känner att det här inte är min stil på kort. Det finns så många som använder sig av stämpelmotiv och är så otroligt duktiga på det. Jag gör det bara då och då man måste ju vidga sina vyer.

De andra två korten är mer min stil. Jag gillar ju olika tekniker och vikningar. Jag har gjort två pocket card med beskrivning från splitcoast stampers. De här korten är roliga att göra och de går ganska fort att göra och resultatet blir alltid bra. Det gillar jag!!! Här kommer dem:


Jag har använt mönstrat papper från Ursus, köpt på Panduro. Cardstock från Papermania och Bazzil. Blommor bl. a från Prima och YouDo. Stora blingbrads från Karen Foster. Små bling från YouDo. Band kommer från egna gömmor. Som jag har skrivit i tidigare inlägg är dessa pocketcard kanonbra till presentkort. Jag skulle iallafall bli jätte glad om jag fick ett presentkort i sådana här fina kuvert.

Det var allt för denna gång. Just nu håller jag på att avsluta en LO med sambon på Kolmården, vid hagen för noshörningarna. Det kommer att bli ena sidan av en dubbelLO, den andra sidan är mitt tävlingsbidrag. Nu ska göra klart den och sedan ladda för ett 7 års kalas. SeeYA!

tisdag 2 september 2008

Iris och pocketcard

Hej!
Här kommer två kort som jag har knopat ihop senaste tiden. Jag tror inte att jag har visat dem. Kort nummer ett är ett pocketcard med två fickor för tags eller varför inte roliga presentkort. Papper, chipboards är från K & Company "Smitten- collection". Banden är från chatterbox. Beskrivningen hittade jag på splitcoaststampers hemsida, där finns det mycket smått och gott. Kort nummer två är ytterligare ett iris folding card. Till Däcken har jag använt 3d lack för att få lite roliga detaljer. Titeln är från QK Moxie skinni mini.
Det var allt denna gången. Nu ska jag göra klart ett kort till skissutmaningen på http://www.svenskscrapbooking.se/
See Ya!