lördag 29 november 2008

En LO Colour Blockning

Hej!

Jag kom på att jag faktiskt har fotat ett av mina försök till colour blocking mosaic style. Hittade roliga beskrivningar på Scrapbook.com från scraptutor. Min dotter Filippas andra jul och jag tänkte på hennes vinröda klänning när jag valde papper.

Jag har använt 2 olika mönstrade papper från Imagination Project som heter Manhattan Parks samt ett från Basic Grey Perhaps "Red Riding Hood". Cardstock från Coredinations. Vellumpapper till rubrik samt journaling. I jornaling rutan har jag stämplat med stämplar från Maja Road. Rub- on köpt på Panduro samt filtsiffror som jag inte vet varifrån jag har fått dem??? Blommor och blad kommer jag heller inte på märket men de är köpta på Skapa Hobby och jag har applicerat stickles på blomman. Det var allt för den här gången!

En award!


Hej!

Jag har fått en award av Zornitsa. Tack för det, jag är jätte glad. Reglerna är sådana:
1. Den nominerade får lägga upp bilden på hans/hennes blogg.
2. Länka till personen du fick den ifrån.
3. Nominera minst 5 st andra.
4. Länka till dem i inlägget.
5. Lämna ett meddelande på den nominerades blogg.
Jag har nominerat följande:
Tillbaka till Zornitsa
Veronika för hennes underbara kort.
Cath är en duktig scrappare
Mags är otroligt effektiv
Oliivia för att hon delar med sig av fina skisser
Jag kommer att uppdatera min blogg under helgen. Gjorde som sagt två LO med Colour Blocking tekniken - Mosaicstyle samt en LO som jag har försökt att få lite Shabby Chic. Ska bara fota mina alster. Vi ses!

fredag 28 november 2008

Bidrag till skisstävling

Hej!
Jag har nu äntligen fått klart mitt bidrag till skissutmaningen på Hobbyhuset. Det blev ytterligare en LO om vår båtluff förra sommaren i Grekland. Jag gjorde en Lo för ett tag sedan om en av båtarna som vi åkte med "Skopan", den här LO:n kan man säga är den andra sidan i en dubbel LO. Det är samma papper och färger. Så tillsammans blir det en dubbel LO.
Jag har använt papper från DaisyD som heter Skipping Stones samt enfärgat papper från DCWV och Bazzil. Blommor bl. a från Prima. Knapparna köpte jag begagnat av en tjej på senaste scrapträffen. Rubriken sitterfast med lim och 3d- kuddar för lite roligare effekt, destsamma är med journalingrutan som är fastsatt med 3d. Rub- ons är från Basic Grey, det är grymt roligt med Rub- ons och att en sån liten grej kan göra så stor skillnad på alstret, helt otroligt.
Här är LO:n:

Filippa gjorde oxå en LO på skissen som jag oxå skickade in för skojs skull. Hon gjorde en albumsida om Elvira. Fotot är från när Elvira är på väg hem från BB. Papper bl. a från Martha Stewart craft. Jag tycker att det blev en fin Layout.

Jag har testat Colour Blocking (mosaicstyle) som jag tänkte visa i mitt nästa inlägg. Gjorde två layouter av bara farten. Så tills dess, ta det lugnt!

onsdag 26 november 2008

Ett försök till explosion box/surprise box

Hej!
Jag har slitit mitt hår med att försöka göra en explosion box eller det kan kallas surprise box. Jag får liksom inte riktigt till insidan. Jag har gjort alla tagsen men sedan vill de liksom inte samarbeta när jag ska fälla ihop lådan. BLÄ!!! Nu tar jag en paus i från detta projekt ett tag.

Jag har annars tittat mycket på scrapbookingvideos på nätet, det finns ju hur mycket som helst. Det är verkligen inspirerande. Det är inte bara YouTube som har utan jag kan även rekommendera Blip, Scrapbook.com och scrapbookLounge. Jag var på Panduro idag och handlade lite grejer så att jag kan göra vissa av projekten som jag har sett.

Var, som jag skrev i tidigare inlägg, på scrapträff i lördags. Det var som vanligt trevligt men jag var inte i form, jag har nog inte återhämtat mig så bra som jag tror. Jag fick en dubbel Lo gjord och en halv Lo till.

DubbelLo:n är på mitt första barn och hennes första dygn. Hon kom ut och såg ut som en månadsgammal bebis. Hon var/är så söt. De enda gångerna som hon skrek som bebis var när vi åkte bil. Jag har använt papper från American Craft och Bazzil. Chipboarden har jag haft mistspray Amaretto på och sedan stämplat med vit färg.

Den andra LO:n som jag vill visa är oxå på min äldsta dotter och fotografier på henne och mig på BB. Jag älskar dessa bilder för de visar verkligen hur jag kände på BB. Mönstrade papper och tags kommer från Maja Design och heter Mina Vänner Carina. Band från Chatterbox och till titeln har jag använt Thickers från American Craft. Overlayen över det stående fotot är oxå från AMerican Craft.

Till sist men inte minst så gjorde jag ett kort igår till mina barn i f- klassen som jag jobbar i. Jag fick för ett tag sedan en hel bunt av teckningar från barnen och det minsta jag kan göra är att bjuda på glass och göra ett kort. Jag har använt mig av papper från PaperMania, Scrappers Choice och Bazzil. Jag har stämplat snöflingorna med vit färg. Figurerna är stämplar från hÄnglar och stÄnglar som jag har färglagt med Promarkers, klippt ut och satt fast med 3d- kuddar. Snölyktan är gjord av pompoms.

Imorgon är det dags att träffa klassen och det ska bli kul, det var ju trots allt en månad sedan.

Tack och hej!

lördag 22 november 2008

Scrapträff... om några timmar

Hej!
Om några timmar är det dags för scrapträff, tyvärr så har det snöat en del och jag sitter här och funderar över halka, ska ju köra bil samt om min väska klarar av att dras i snön utan att förstöras. Jag har även funderingar på om jag ska ta med mig allt som vanligt eller helt enkelt ska slimma packningen. Jag vet ju att jag aldrig använder allt som jag har med mig utan bara en bråkdel.

Min kära kollega tillika gammal vän till familjen fyller 60 år imorgon och jag har gjort ett kort till henne. Det mönstrade pappret heter Sweetheart Follow Your Heart/ Dot från Pebbles Inc. Cardstock är Bazzil (tror jag) pappret har en fin struktur. Jag har chalkat kanterna med Färgerna Creamy Brown och Chestnut Roan. Stämpeln är från Sarah Kay. Jag har använt mig av blenderpennan (promarker) och jag tycker att jag har blivit bättre. Jag har fortfarande inte inhandlat bra stämpelpapper, just nu använder jag billigt matt fotopapper som jag hittade i en låda. Det gäller bara att färglägga och stämpla på rätt sida, fel sida blöder färgerna och de blir mörkare. Här är kortet:
Jag tänkte även visa en layout som jag har gjort till skissutmaningen på Svenskscrapbooking. Jag vände skissen ett kvarts varv och sedan följde jag den, som vanligt, slaviskt. Det är en layout som visar mina barn och syskonbarn på samma ställe men fyra år mellan. Det översta kortet är från 2004 då barnen var 1,5; 2,5, 2,5 och 4,5 vi gjorde vår cykel- och campingsemester på Åland. Vi stannar varje år vid Lemströms kanal för att äta glass eller lunch. Nästa gång alla 4 barnen var med var i år alltså 2008 och vi passade på att ta ett kort när de satt på trappan och åt glass igen. I år var förövrigt min äldsta dotters 5:e år på cykelsemestern. Nu är våra barn 5,5; 6,5; 6,5 och 8,5 år och det är otroligt hur barnen förändras under dessa år. Det blir så påtagligt när man ser korten tillsammans. Därför har jag döpt layouten till utveckling. Det mönstrade pappret är från Daisy Bucket och heter "In the Meadows- Finley". Cardstock är från bl. a Coredinations. Rubriken är Thickers white sparkles från American Craft. Knappar och band vet jag inte varifrån de kommer men vissa av dem är köpta på Panduro.

Jag var ju och shoppade loss igår på Papprika. Jag köpte massor av härliga papper bl. a Maja Design Mina vänner- serien. Dessutom ett clearalbum och det ska bli så kul att sätta igång med det. Det går alltid åt en massa pengar trots att jag tänker att jag inte ska ha så mycket, jag vet att det är en dyr hobby men lite kul ska man väl ha. Det kommer nog att gå åt lite pengar idag också för jag behöver knappar och turkosa och bruna band.

Nu ska jag sluta för jag har en ikeakassa full med tvätt som måste strykas, Vi ses när vi ses!

fredag 21 november 2008

Fler Julkort

Hej!
Jag pysslar för fullt, inspirationen verkar inte ta slut. Idag ska jag till Papprika och handlar lite och imorgon är det scrapträff på Scrapparazzi och då lär det oxå gå åt lite pengar. Det märks att jag har pysslat en hel del, klister, 3d- kuddar och gluedots håller på att ta slut och jag måste verkligen fylla på mitt lager. Jag har även varit inne på Scrapbook lounge och tittat på deras filmer och nu måste jag handlar ett clearalbum och en massa andra saker för att kunna göra deras alster.
Jag tänkte visa några julkort som jag har gjort senaste tiden. Jag måste dock säga att just nu gör jag mest Layouter. Jag har skrivit ut en massa foton, imorgon har jag möjlighet att scrappa en massa layouter, det är så kul med scrapträff.
Här är ett julkort som är litet 8cm X 13 cm. Hjärtat är chipboard som jag har färgat med Promarker Red Berry och sedan haft krackeleringslack på. Jag har använt min kära crop- a - dile till öljetterna och knytit fast ett band från Panduro. Tomten är stämplad och sedan färglagd med Promarkers för att tillsist lite Fun Flock på luvans vita detaljer. Papper heter Förjuletid och kommer från Scrappers Choice (vann en massa Scrappers Choice papper på scrapparazzis blogg) och cardstock från Bazzil.
Det här julkortet har också mönstrat papper från Scrappers Choice. Det är också lika stort som kortet ovan. Det är kul att scrappa i olika storlekar. Guldig Punchinella och blommor och blad från Prima med en lite guldbrad i mitten.

Slutligen kortet här ovan. Samma papper och band som det översta kortet. Magnoliastämpeln har jag färglagt med Promarkers och chalkat kanterna samt en liten fusksöm och två brads, till de lurviga detaljerna på flickans kappa har jag haft på Fun Flock (älskar FunFlock). God Jul- stämpeln är köpt på Katscrap och är oxå färglagd med Promarker, måste dock varna för den guldfärgade pennan den täcker linjerna på det stämpelmotiv du färglägger, så man måste vara ytterst noggrann. Blommorna vet jag inte varifrån de kommer men blinget i mitten är från Artoz.

Det var allt för den här gången. Nästa inlägg kommer nog på söndag och förhoppningsvis kommer det att innehålla en massa layouter. Jag har två layouter som jag inte har lagt upp på bloggen än. Det ena av dem finns i galleriet på svenskscrapbooking, till skissutmaningen där.

Sköt om er!

måndag 17 november 2008

Några LO

Hej!
Har skapat en hel del. Det var ju CyberCrop på Scrapperiet och jag deltog i tre utmaningar där. Dessutom har jag gjort två LO till utmaningar hos Scrapparazzi och Skaparlusten. Jag har även gjort några julkort till. Som ni märker så vill jag bara pyssla och pyssla och pyssla. Hänger inte på nätet eller gör något annat bara pysslar. Jag har ju tid till det eftersom jag är sjukskriven.
Här är en som är inspirerad av en bild från Sex and the city. Det är när jag och mina väninnor åkte på en kryssning i oktober, vi hade ruskigt kul och dansade tills klockan var 4:30. Mönstrat papper är från Basic Grey Ambrosia- serien. Jag har använt mig av Thickers till titel och stjärnor. I mitten satte jag bling från Artoz. Filtfusion rakt över LO:n. Lite röd Punchinella bakom journalingrutan.

Den här LO:n är till en skissutmaning. Det är ett av få kort som finns på mig och mina döttrar eftersom det är jag som alltid står bakom kameran. Vi är uppklädda och ska på födelsedagskalas. Kortet är från februari 2004. Alla mönstrade papper är från Basic Grey Eva- serien. Cardstock från PaperManina. Rub- ons är Basic Grey- Eva.


Den här layouten har jag skickat in till materialbingon på Scrapparazzi. Jag har valt vågrät rad 1. Jag var tvungen att ha med band, öljetter, tre mönstrade papper och blommor. Det blev en layout på min snygga sambo som bara blir snyggare och snyggare. Här är ett kort från när vi var på Kreta för några år sedan. Papper köpta på Brio, cardstock från PaperMania. Blommor är från Magdas och Petaloo. Rubriken har jag haft 3d- lack på för att få den att "stå ut" lite mer


Den här Layouten är till en färgutmaning på Skaparlusten. Man skulle använda svart cardstock och sedan ha rött eller orange på sitt alster. Det här är mitt resultat. Det blev en layout till min BoM om mina favoritböcker. Mönstrat papper är från Basic Grey Ambrosia- serien. Två brads till ö- prickar. Lite Punchinella samt två olika dies.
Min sista Layout är oxå till en skissutmaning på scrapperiets Cybercrop. Det blev en sida om min syster när vi var på Åland 2007. Mönstrat papper köpt på Clas Olsson. Cardstock köpt hos Scrapparazzi. Blommor från Prima och YouDo. Jag har embossat en blomswirl och satt bling i mitten av blommorna. Som vanligt har jag 3d- lack på titeln.

Det var allt för den här gången. Nästa gång ska jag ladda upp bilder på mina julkort som jag har gjort. Ska sätta mig nu och göra några till, så att jag bara kan skicka iväg dem sedan. Tack och hej!

torsdag 13 november 2008

Julverkstad

Hej!
Jag har gjort ett antal julkort de senaste dagarna. Satte på julmusik, tände jus och värmde på lite lättglögg och det blev 8 kort gjorda. 5 waterfallcards (länk till film)och tre bokmärkeskort. Bokmärkeskorten lärde jag mig att göra på Scrapparazzis senaste scrapträff. Det har varit roligt att göra kort, jag gör för det mesta layouter men tänkte att nu när jag är sjukskriven har jag tid att göra en massa julkort.
Här är det försa kortet: Mönstrat papper heter "Julflinga Röd" från Inkido samt "Julefrid Förjulstid" från Scrappers Choice. Cardstock från Bazzil. Använt öljetter som kom med min crop- a- dile. Snöflinga med Stickles från Hero Arts. Blommor från Prima och YouDo. Bling från Artoz. Stämpel är från hÄnglar och stÄnglar. Stämpel färglagd med Promarkers och FunFlock på moln och luddet på mössan. Till Rubrik har jag använt mitt nya alfabet som jag vann på Cybercropen på Svenskscrapbooking. Det heter Chocolate och är till QK men jag använde det i min cuttlebug och det fungerade utmärkt.

Det här kortet var faktiskt det första kortet jag gjorde i den här omgången. Mönstrat papper från Scrappers Chioce, det heter "Pepperkakebaker". Cardstock från Coredinations och Papermania. Hjärtat är cardstock köpt på Panduro, färglagt med Promarker Cinnamon och sedan 3d- lack. Använt min kära crop- a- dile till öljetter.


Det sista bokmärkeskortet blev inte så bra på fotot. Det är betydligt snyggare i verkligheten. Stämpel från hÄnglar och stÄnglar färglagt med Promarkers. Mönstrat papper från Scrappers Choice som heter "Förjuletid". Cardstock från Bazzil och DCWV. Blommor bl. a från YouDo.

Jag måste köpa bra papper för att stämpla på. Det som jag har nu så torkar aldrig färgen. Den smetar ut sig trots att jag typ väntar ett dygn, inte bra *skakar på huvudet*. Det blir inte snyggt när jag ska färglägga. Ska ut och provstämpla när jag ska köpa papper, tror jag. Hörde att det finns bra papper på Clas Olsson men jag kommer inte ihåg vad det hette.

Jag har blivit utmanad av Zornitsa men jag har inte haft ro att sitta och fixa med det. Jag kommer att anta utmaningen så småningom. Vill just nu bara sitta och pyssla. Vi ses när vi ses!

onsdag 12 november 2008

Skaparlust

Hej!
Är nu äntligen utskriven från Södersjukhuset. Det känns bra att det är över och mina tarmar fungerar ganska bra, måste jag säga. Jag har inte så ont, heller, tar inte ens alvedon längre. När det vände för en vecka sedan så vände det ordentligt och så bra som jag mår just nu både fysiskt och psykiskt var det längesedan jag mådde. Jag är Sååååå GLAD!!!!
Jag har skapat två layouter sedan jag kom hem. Jag har en sådan skaparlust efter att ha legat sysslolös i sängen på sjukhuset. Jag hade ju då tid att läsa diverse scrapbooking magasin och jag kände att inspirationen flödade.
Den här första layouten är på mina barn. De har en fantasisk syskonrelation med den överseende storasystern och den busiga lillasystern. Det är väldigt sällan som de bråkar även om jag märker att den äldre arbetar mycket i det tysta, retar upp Elvira väldigt subtilt. Elvira är mycket mer öppen och direkt i sin kommunikation medan Filippa är mer tystlåten och tänker innan hon talar. Jag har använt mönstrat papper från 3 bugs in a rug "Groovy- otta sight", cardstock från Bazzil och Papermania. Blommorna är från Papermania, de har jag haft lite stickles på. Hjärtat från K&Company. Titeln är fastsatt med 3d kuddar för att framhäva den mer. Trollsländor är dies köpta på Tradera.
Den här layouten har jag använt papper från 3 bugs in a rug. Det blev ju papper över från förra layuten så kom jag på att det skulle ju passa till den här layouten. Ibland är det ju svårt att få till layouter, det känns som det fattas något. En layout känns ibland så tom och det gjorde den här, nu är jag iallafall färdig med den, så här är resultatet.

Mönstrat papper som sagt från 3 bugs in a rug "Groovy- Flipside" samt "Groovy- Otta sight", cardstock från Bazzil och Papermania. Filtknappar är köpta på Magdas. Jag har använt mitt alfabet Red tag sale (till Cuttlebugen) till titeln.

Det var allt för den här gången. Nu ska jag sätta mig och se klart en väldigt bra film "Reign over me" med Don Cheadle och Adam Sandler. Vi hörs om ett tag.

lördag 8 november 2008

Permission

Hej!
Vill tacka för alla kommentarer.
Var grymt virrig dagarna innan operationen, vet varken ut eller in vad jag gjorde men nu är allt över, förhoppningsvis.
Jag är nu hemma på permission från sjukhuset. Det är otroligt skönt att vara hemma. Ska vara tillbaka på SÖS på måndagmorgon, igen.
Operationen gick bra och tarmana är nu ihopkopplade och cystan borta. Dagarna efter operationen var otroligt jobbiga men när det väl vände gick det otroligt fort och nu känns nästan allt som vanligt. Jag har dock ont i mina tre ärr.
På sjukhuset har jag haft tid att läsa diverse scrapbooking magasin och fått en massa nya idéer. Längtar tills jag inte har så ont, så jag kan sitt och scrappa ett tag.

Må gott!