fredag 22 maj 2009

3 LO

Hej!

Jag vet att det var ett tag sen jag uppdaterade min blogg men jag har haft fullt upp med en massa olika grejer.

I lördags, nästan en vecka sedan, var jag på scrapmara i Täby. Det var kul. Det är en så bra lokal att vara i, de som håller i maran är supertrevliga, stellas.nu är oxå superdupertrevliga. Det var helt enkelt en trevlig mara. Jag gick en kurs som Meri höll i. Den handlade om att göra sina egna mönstrade papper med olika tekniker. Vi fick blåsa färg med sugrör, använda mistsprauer, akrylfärger, stämpla med lock och spillbitar. Jätte roligt, intressant och inspirerande. Jag hann göra fem mönstrade papper och två av de LO som jag tänkte visa, så gjorde jag mönstret själv.
Den första LO är på min Guddotter Lowa och jag. Mönstret är gjort av spillbitar och så har jag stämplat med akrylfärgen Robin's egg med ett lock.


Stämpeln fick jag låna av Meri och jag måste erkänna att jag inte kommer ihåg vad för märke den är. Runt hela LO:n har jag ritat med en smal svart penna. Som ni kanske ser är titeln "Lowa" gjord av chipboard Thickers från American craft.



Den andra LO:n är på min systerson Max, om du klickar på den blir bilden större. Jag träffar honom inte så ofta och när vi gör det så ä r det fest. Fotot är taget på min smabos förselsedag och Max åt en hel del kakor och bullar. Pappret har jag använt svart och gul akrylfärg och en vanlig ritmall till barn. Jag gillar hela LO:n, jag är supernöjd med den. Titeln är skriven med Thickers och sedan har jag stansat ut "Monster" med ett cookie cutteralfabet, jag tror att det heter "exotic".

Kakmonster censurerad
Den tredje LO:n tävlade jag med i en skisstävling. Jag är också nöjd med den. Jag har använt mönstrat papper från "3 bugs in a rug" och cardstock från Bazzil. Hjärtat har jag gjort själv med att rita tre hjärtan och satt fast dem på varandra med 3d- kuddar. Träden och fågeln är chipboard från Maya Road som jag har färglagt med akrylfärger från Making Memories. Titeln är små bruna chipboardbokstäver från Basic Grey. Jag tycker att de ser ut som små chokladkakor av mördeg. Det syns inte så bra på bilden men de är riktigt bruna. Klicka på bilden så blir den större.
Pappas flicka
Det var alles. Imorgon är det dags för scrapmara på Scrapparazzi. Det ska bli kul. Kommer att träffa en massa bekanta scrappare och det är ju alltid lika roligt.

söndag 10 maj 2009

Kort... igen

Hej!
Gjorde klart ett litet kort till Ismakiutmaningen i morse I. Använde återigen en av stämplarna som jag köpte på mässan förra helgen. Den är färglagd med Promarkers och har detaljer med crushed velvet och stickles. Det mönstrade pappret är från Basic Grey- Eva. Enfärgat papper från Bazzil. Som ni kanske ser har jag använt Pearlmakern flitigt. Titeln är utstansad med cuttlebugen med alfabetet Yarn, det är lite matt 3d- lack på bokstäverna. Vad mer kan jag berätta om kortet??? Stansade fjärilar är från en stans av märket XCut. Den nedre kanten har jag använt Martha Stewart Dolly (?) Lace.


Jag har även fått en LO gjord av månadskitet från Scrapbook Nook. Det papper från Pink Paisley. Jag har även på den här LO:n en massa Pearlmaker. Bilderna är från kryssningen som vi gjorde i somras med Cinderella.

Det var allt för den här gången.


lördag 9 maj 2009

Kort med ny stämpel

Hej!


Jag har idag gjort ett kort med en av stämplarna som jag köpte på mässan förra helgen. Stämpeln heter "Say it with a smirk- studio G- Dovecraft".Jag har tänkt at delta i utmaningen på A spoon Full of sugar i några dagar och nu har det blivit av. Det var i utmaningen att man skulle ha struktur på kortet. Jag har crushed velvet och stickles på mitt stämpelmotiv samt pearlmaker. Här är kortet:

Pappret är från Basic Grey Eva- serien och cardstock från Bazzil. Som ni ser har jag använt den underbara stansen från Martha Stewart.

English: This card I've made for the challenge on A spoon full of sugar. This week the challenge was "Touchy Feeling" I hav crushed velvet on the stamp and stickles. Pearlmaker for decoration. The pattern paper is from Basic Grey- Eva and cardstock from Bazzil.

Nu ska jag till Scrapparazzi. Ciao!

tisdag 5 maj 2009

Kort Friday Scetchers

Hej!

Nu har jag gjort ett kort till en utmaning igen. Det är utmaningen på Friday Scetchers. Det är som det låter en skissutmaning och skissen ser ut såhär (English translation futher down):



Mitt kort blev såhär:

Stämpelmotivet är Sarah Kay och det är färglagt med Promarkers. Det mönstrade pappret som knappt syns är "Ljusa sommarkvällar" från Maja Design. Cardstock från Bazzil och Papermania. Bandet och pearlfloss är från Panduro. Blommorna är av märket YouDo. Nu gäller det bara att nån skaffar barn så att jag kan ge bort kortet.

Jag fick förresten min vinst från Scrapaddicted idag. ett pennset från Sakura.

English: I made this card for the challenge on Friday Scetchers. The stamp is from Sarah Kay and it is coloured by Promarkers. The pattern paper (you can hardly see that it has a pattern) is from Maja Design and it is called "light summerevenings". Cardstock from Bazzil and Papermania. The Ribbon and pearlfloss (?) are from Panduro. The flowers are from YouDo.

BTW Today I recieved my gift (that I won) from Scrapaddicted. A pen- set from Sakura.

söndag 3 maj 2009

Forever friends

Hej!

Jag köpte två stämplar igår. Forever friends heter dem och det är de små söta björnanrna som finns på många kort som man kan köpa ute i handeln. Det finns en blogg som har utmaningar och den här veckan är det en skiss.


Jag håller på för fullt med skissen och just nu torkar stickles. Jag kommer att lägga in dt färdiga kortet så fort det har torkat. Ville bara visa mina fina stämplar *LER*


Nu har jag gjort klart mitt kort till umaningen. Det är papper från Basic Grey "Eva" och enfärat papper från Bazzil. Stämpeln är färgad med promarkers och i ballongen är det crushed velvet. Massor av svart och rosa Stickles. Rosa punchinella och blommor bl. a från Petaloo.


ENglish: My card for the Forever friends- challenge is done. The pattern papers are fråm Basic Grey "Eva", carstock from Bazzil. The stamp is coloured with Promarkers and the ballon has Crushed Velvet inside. There are a lot of black and pink stickles swirls. A piece of punchinella. Two flowers, one is from Petaloo. I am sorry that the picture is so bad, bau i had to use the webcam because our other camera is out of batteries.


That all for now! Ciao!

lördag 2 maj 2009

Scrapmässa

Hej!
Idag har jag stått på Upsala kort och scrapmässa i just Uppsala. Det var som alltid kul att träffa en massa scrapintresserade människor och de kära scrapvänner som jag har fått under det året som jag har varit aktiv på träffar.
Min största prestation idag var att jag körde själv till och från Uppsala, jag var tvungen att använda karta och köra på vägar som jag aldrig ha kört på. Ni som inte känner mig så väl vet inte vilken stor prestation det är för mig. För två år sedan satte jag mig knappt bakom ratten för att jag var så rädd men sedan kom mina magproblem förra året och det gjorde att jag har varit tvungen att köra mer bil. Så där var ytterligare en sak som är positiv med min magåkomma. :)

Jag har demat mistsprayer en väldigt kort stund idag. Jag skulle ha föberett mig mer men nu blev det som blev och det är inget att hänga upp sig på.

Det var allt för idag. Det blir ingen bild i detta inlägget men jag håller på med ett DT- kort.
Ha det så bra!!!
Ulwa

fredag 1 maj 2009

Ismaki utmaningen

Hej!


Jag har fått ett kort gjort idag och det är till Ismakiutmaningen, en skissutmaningen. Det blev ett kort med babymotiv och med en presentkortsficka inuti. Jag kommer inte att delta i utmaningen pga färgerna ( det var lilautmaning) men kortet har min syrra beställt till en som fått barn.
Insidan

Framsidan
Imorgon ska jag till Uppsala på mässan. That's it for now!!! BYE!!!

Vinst

Hej!

Satt och googlade mitt namn idag efter att ha sett ett program om internetsäkerhet och smutskastning på nätet och då upptäckte jag att jag har vunnit en tävling i januari hos Scrapaddicted. Jag har verkligen ingen rutin för att kolla upp vinster efter att jag detagit i utmaningar, jag tycker att det är så kul att delta men tror verkligen inte att jag ska vinna. Jag är så jätte glad att jag har vunnit!!!!

Det här kortet var det som vann och nu är det dessutom sålt.


Det kan komma ett inlägg senare idag med en kort resumé över den senaste scraptiden.