torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År

Hej!

Tiden går fort och det är dags för ett nytt år och ett nytt decennium. Jag hinner inte med, barnen blir stora och jag blir äldre. Nyår för mig betyder en dag med reflektion och summering av året/ åren som gått, både positiva och negativa tankar far genom huvudet. Nog om det jag önskat att det nya året blir bättre än det förra.

Jag har pysslat lite senaste tiden, dock inga layouter. Jag får inte till dessa, utan fokuserar på att göra kort och minialbum istället.
En av mina väninnor fyllde 35 i höstas och vi har inte träffats sedan dess förrens nu vid jul (Grattis i efterskott), så jag har inte visat kortet i bloggen förrän nu.
Kortet är ett normal stort kort (cirka 10x15 cm) men jag har gjort en vågig kant med min Fiskars stans. Gult cardstock har jag hittat i mina gömmor och jag minns inte vilket märke det kommer ifrån. Det mönstrade pappret är från DCWV, glittrigt och väldigt "flickigt", inget genus tänk där inte;-) .
Siffrorna 35 är thickers från American Craft med lite textilkänsla. Det rosa bandet är köpt på Panduro. Gratisstämplen är från Reprint, finns att köpa på Scrapparazzi.'


Framsida:

Innuti:
Vad har jag mer haft för mig? Jo jag har gjort ett minialbum om jobbets studieresa till Island, i oktober. Island var underbart och jag vill diot igen!!! Vilket landskap!!!!
Albumet har varit klart ett tag men jag har inte gjort filmen klart. Jag tycker att det är enklast att göra filmer att visa minialbum, det blir ju så mycket kort som skall läggas upp på bloggen annars.
Albumets stomme består av gamla bokstavsregister (plast) som man har i pärmar, de är cirka 10 x15 cm. För att få pappret att fastna på dessa använder jag mig av Biltemas dubbelhäftande tejp. Den är kanonbra och man kan använda den till det mesta. . Produkterna kommer från två av mina månadspaket från The Scrapbook Nook dvs mönstrade pappret, dies och stickers som är använt är från October Afternoon "Road Trip" samt Lily Bee. Banden på sidorna av albumet är från mina egna gömmor men de kan komma bl. a från Chatterbox och Prima.



Den tredje saken som jag tänk visa är det papperspåsealbum som jag har gjort för Scrapparazzi och finns detaljer kring det i Scrapparazzis blogg. Här är bara filmen som jag gjorde. Jag är grymt nöjd över mina två minialbum.



Det var allt för idag! Så jag önskar allt och alla ett riktigt Gott Nytt År!

fredag 25 december 2009

Jul

God fortsättning på julen!

Hemma hos mig råder lugnet och "O helga natt" med Jussi Björling i bakgrunden. Julen är en härlig högtid/ ledighet som oftast brukar innebära att man umgås med sina nära och kära.

Jag hade igår möjligheten att vara tillsammans med min farmor under ett antal immar. Det var underbart att träffa henne samtidigt som det var lite ledsamt eftersom hon är allvarligt sjuk. Jag är glad för min farmors skull att hon fick ha en mysig jul med barn, barnbarn och barnbarns barn.

Till min mor och mina syskon harjag i år gjort en varsin julstjärna av papper som Inkido är kända för. De var väldigt lätta att göra och snygga dessutom, väldigt tacksamt projekt. Det jag ändrade i bruksanvisningen är att jag häftade allt med häftapparat, istället för gluedots. Jag tänkte att stjärnan skulle hålla i flera år och det innebär att gluedots inte är den bästa lösningen eftersom de torkar. Jag använde papper från Maja design och deras julkollektion "Gammaldags jul", underbara papper. Till min syrras stjärna har jag använt papper från Making Memories "Mistletoe- collection". Här är mina stjärnor:

Det var inte allt som jag hade gjort som gavs bort. Min mormor, farmor och farfar får varje år fotografier av mina barn. Till dessa foton har jag gjort kort , med en ficka i, sk pocketkort. Jag har säkert lagt ut liknande i bloggen förut. Jag slängde ihop dessa kort den 23/12 på kvällen för att jag kände att det vore kul att komma med något fint som jag vet att mina äldre släktingar uppskattar. Ett 30 cm kvadratiskt enfärgat papper delas i hälften och av varje hälft görs ett presentkort i ett ganska stort format. Jag har använt delar av Making Memories Mistletoe- kollektion; både papper, knappar och bling samt julstjärnor och blad från You Do.


Måste erkänna att jag är ganska nöjd med resultatet och mina släktingar blev jätte glada framför allt på fotografierna av mina barn. En lyckad och ganska enkel present. Man behöver inte ge sig ut i julruschen, det finns så mycket annat fint man kan ge bort.
Nu ska jag fortsätta att njuta av julen. imorgon börjar melllandagsrean i vissa större butiker. Scrapparazzi kommer att ha mellandagsrea från måndag 28/12 klockan 11 tills på onsdag. En kort men bra rea. Välkomna dit, jag ska iallafall försöka att ta mig dit.

God fortsätning!

söndag 20 december 2009

Tändsticksaskar, igen.

Hej!

Jag har fastnat i altered- träsket. Igår fick jag för mig att altra ytterligare fem tändsticksaskar med tillhörande presentpåsar i cellofanplast.

Den här gången har jag använt mig av Inkidos härliga rosa julpapper samt ett prickigt papper med namnet Inkiodo Rosa Prick. Älskar rosa och ville använda pappret till nåt och vad passar det inte att göra små presenter till en tjejmiddag? Det som var så bra också är att pappret passar utmärkt på utmaningen "juligt i ojuliga färger" på Svensk Scrapbooking.

Jag klistrade fast det prickiga pappret först för att sedan skära ut det rosa pappret och klippa med min mönstersax en liten "scalloped" kant. Klistrade fast det också. På baksidan är det bara ett vitt enfärgat papper. Jag sandpapprade alla kanter. Dekorationen är hemmagjord. Stämplade en snöflinga (Panduro) med silvrig stämpelfärg för att sedan värmeembossa med silver embosspulver från Ranger. Stansade ut med cirkelstans och sedan klippte jag ut ett "hänge" till min cirkel för att det skall se ut som en julgranskula. Knöt ett silvrigt snöre och satte fast allt med 3d kuddar.

Vill tillägga att det var en trevlig tjejmiddag och det var kul att träffa de som var där, det är alldeles för långt mellan gångerna.

Ha en skön fjärde advent!

fredag 18 december 2009

Altrade tändsticksaskar

Hej!
Jag har altrat mina första tändsticksaskar och då gjorde jag det med besked, 9 stycken blev det. Det var julgåvor till mina närmaste kollegor, de som jobbar i samma arbetslag som jag.

Jag köpte de minsta solstickan och tog papper ur Maja Designs serie "Gammaldagsjul". Mycket stickles och en blomma satte jag också fast. Dessa askar stoppade jag i cellofanpåsar med 3 värmeljus och sedan gjorde jag fina etiketter till påsarna med papper från Inkido och Maja Design. Sprayade rikligt med guld memories mistspray. Så här blev resultatet:


Jag hoppas att det värmde lite i mina kollegors hjärta. Vill alltid ge mina närmaste arbetskamrater någonting till terminsslut.

Igår var det skolavslutning och min första termin i ettan är slut. Det har varit en lång termin men rolig. Tyvärr har den tagit mycket på mina krafter och scrappandet har blivit lidande. Jag hoppas till nästa år att jag ska hinna scrappa lite mer.

Det var allt. Nu ska jag bara njuta och göra roliga saker ett tag.

onsdag 9 december 2009

Fina Flickor

Hej!

Det var längesedan men har varken tid eller kraft att blogga. Jag har dock gjort två minialbum och just nu håller jag på med ett minialbum av små papperspåsar. Ska väl ta och göra 23 små presentpåsar åt mina små ettor men det blir i helgen de får göras.

I lördags på Scrapparazzis trevliga scrapträff blev jag äntligen klar med ett minialbum som jag har kämpat med de senaste månaderna. Mina flickor och jag har tagit en massa kort med webkameran, dessa har jag gjort svartvita för att de blev finare då. Webkamerafoton är ofta väldigt grumliga.
Historien bakom albumet är följande: För tio månader sedan köpte jag massor av grungeboard som har legat i mina gömmor sedan dess tills jag kom på att jag ska göra ett minialbum av materialet. Jag hade problem med att fästa papper på grungeboraden, som är ett väldigt konstigt material. Så jag jag gav upp, så de är bara ett fåtal sidor med papper (My minds eye "Penny Lane") och resten målade jag med rosa akrylfärg från Making memories. På framsida och baksida embossade jag kanterna med vitt embossingpulver. Jag har försökt att stämpla en massa swirlar och annat. Använt pearlmaker och Stickles (glitterlim), målet var att använda så lite köpt material som möjligt utan göra eget. Det lyckades inget vidare, alla dekorationer är från panduro utom blommor och en vit knapp. Jag har även en "overlay" dvs en bit genomskinlig plast över fotot på första uppslaget. Albumet har varit en lång process och jag trodde verkligen inte att jag skulle bli klar. Jag har även filmat mitt album och det gick inget vidare men det blev en liten film tillslut med musik från Multimediabyrån (som vanligt).



Det var allt för den här gången. Jag ska försöka bli bättre på att lägga upp innehåll i bloggen.
//Ulwa