måndag 28 februari 2011

Beställningskort 1

Hej!

Tiden går så fort, jag hinner knappt med. Här i Stockholmsområdet är det sportlov. Det har varit en period med ganska mycket småförkylningar och sjuka barn, så träning och annat socialt umgänge har fått ligga nere och bara fokuserat på att klara av jobbet och bli frisk. I går var första dagen som jag vaknade utan ont i halsen på tre veckor. Det var superskönt. I morse var det första joggen på nära en och en halv vecka och det gick förvånandesvärt bra.

Jag fick en beställning av en urtrevlig kvinna för ett tag sedan. Hon ville att jag skulle göra 4 stycken bebiskort i neutrala färger. Det är så roligt att göra beställningskort för det är verkligen en utmaning att plocka ut rätt papper, dekorationer och stämplar. Jag är väldigt nöjd med resultatet, om jag får säga det själv. Idag tänkte jag visa de två första korten och i nästa inlägg, förhoppningsvis imorgon, visar jag ytterligare två.

Jag har verkligen lekt med tekniker och använt en massa material som legat ett tag och bara väntat på att få användas. Alla kanter på korten är färgade med svart stämpelfärg från Versa Color eller med Distress Ink "Walnut Stain" från Tim Holtz.
På kortet till vänster har jag värmeembossat med vitt embossingpulver, de små fötterna. Nu fick jag användning av min lilla fotstämpel, som legat i lådan. De vita glittriga swirlarna är från början gråa chipboard från Maya Road. Jag har färglagt dem med Making Memories Spotlight akrylfärg för att sedan sätta grymt mycket Stickles Star Dust och tillslut lite pearlmaker.
Stämpelmotivet från Sarah Kay har jag färglagt med mina älskade Promarkerpennor. Det är ett ganska svårt motiv att färglägga då det är litet med många detaljer men jag lyckades ganska bra. När jag skulle stämpla motivet stansade jag ut en cirkel och använde "negativet" som en "mask", jag ville nämligen inte ha med hela stämpelmotivet. Jag kanske ska lägga ut en tutorial på det, hmmmm....

Material på vänster kort:

 • Mönstrade papper från Sassafraslass "Indie Girl"
 • Vitt cardstock ( enfärgat papper) från Bazzil
 • Vitt satinband från Panduro. Prickigt genomskinligt band köpt på Scrapparazzi.
 • Spets är utsansad med Martha Stewart Craft Doily Lace.
 • Vit blomma från Prima med lite Stickles Stra Dust på.
 • Rub- Ons från American Craft på en oval "Die" från Sizzix.(utstansad på min CB)
 • Stämpelmotiovet är stämplat på utstansad cirkel och scalloped cirkel från Spellbinders på min CuttleBug.
 • Halvpärlor från Atroz.
Höger Kort: Stämpelmotivet är en Hängel som jag har färglagt med Promarkers. Det var kul att använda olika gula nyanser, då jag knappt har använt mina gula pennor. Stämpelmotivet har jag stämplat två gånger. En gång på själva kortet och en gång på ett papper och sedan klippt ut det och satt fast Hängeln med 3d kuddar. Bladen som används som dekorationer är utstansade med en "die" från BossCut på papper från samma serie som på kortet. Jag har målat med genomskinlig Crackle Paint för att få en lite roligare detalj.

Material på höger kort:
 • Mönstrade papper från Cosmo cricket och deras serie "Togetherness"
 • Enfärgade papper (Kraft och Vitt) från Bazzil.
 • Blommor från Prima och Imanginsce med stickles Star Dust på.
 • Knppar från SEI.
 • Röd nål från Making Memories (tror jag)
 • Band köpt på Scrapparazzi.
 • Tags utstansade med en "die" från Sizzix (Tiny Tags)
 • Minialfabetsstickers från Artemio.
 • Spets utstansad med Fiskars kantstans.
Det var allt för idag. Nu är det dags för nybakade jordnötskakor och kaffe.

måndag 14 februari 2011

Födelsedagsskylt nummer två

Hej!

Inför höstterminen 2009 gjorde jag en fördelsedagsskylt till mina elever. Födelsedagsbarnet kan ha skylten på sitt bord för att fira sin födelsedag. Den  gamla skylten är nu skrotad och det är dags för en ny. Den hä gången hade jag ingen ambition på utseendet utan ville bara göra en skylt där alla delarna sitter kvar och någorlunda könsneutral.

sida 1

sida 2

Material:
 • Mönstrat papper från Prima och Imaginisce.
 • Enfärgat brunt papper från DCWV.
 • Gula stickersbokstäver och gula chipboardbokstäver från Prima. Var tyvärr tvungen att klistra fast bokstäverna en extra gång med limpistolen.
 • Blommorna har jag gjort själv med diverse stansar. Dekorerat med stickles Diamond, Pearlmaker (vit) och en halvpärla från Making Memories.
 • Bling har jag klippt bort från mina strumpor (ja, jag är scrapgalen)
 • Stickles Diamond lite överallt.
 • Spets från Panduro. (slängde på lite stickles på den också, barn gillar glitter)


Idag har jag varit hemma pga att yngsta dottern har 39 graders feber och är jätte förkyld, så jag har hunnit med att scrappa två kort, tyvärr har jag inte stämplat upp motiv, än. Vet inte vad jag ska ha för motiv. Det är beställningskort. Jag väntar på stämplar från Stämpelgården, vi får se om de blir bra???
Fick idag paket från två på Svensk Scrapbooking. Jag har köpt grejer begagnat på forumet. Det var två kartor med clearstamps (inkadinkidoo och Making Memories) två stämplar från Magnolia och en die QuickKutz Revolution bårder.


 Nu ska jag fortsätta att se CSI NY! Må gott!!!

torsdag 10 februari 2011

Road

Hej!

Det snöar för fullt och blåser storm. Vad härligare än att sitta vid scrapbordet och pyssla en stund med en kopp Yogi Tea Cinnamon bredvid sig? Jag har fått en beställnig och det är alltid lika kul att pyssla med det.

I juni 2010 var mitt jobb (och jag) på en båt för att ha personalfest. Vi hade tur med vädret och åkte med båten ut i Mälaren. Vi hann med buffé, bryggdans, båtdans och en massa prat innan vi återkom till Stadhuskajen. Det var en otroligt trevlig kväll. Fotot på min LO (Layout) är från detta tillfället. Papprerna är riktigt somriga och det var två spillbitar som passade perfekt till ändamålet. Jag är inte nöjd med biljetten utan vill ha den i en vitare vit, inte bruten vit som det är nu. Kommer att byta ut den.


Material:
 • Mönstrade papper från Maja Design "Blomstertid- Prästkragar och I bersån".
 • Enfärgat papper vitt och gult från Bazzil.
 • Spetsen är från Prima (tror jag).
 • Swirlarna är chipboard färgade med vit akrylfärg från Making Memories och Stickles- Star Dust från Ranger.
 • Stora och små rosor samt blad från Prima. Jag har satt Stickles på alla smårosorna
 • Kantstansen är från Martha Stewart.
 • Fjärilen är från Artoz
 • Gemet köpt på Biltema.
 • Biljetten har jag ingen aning om märke, kan vara Jenni Bowlin. Jag kommer att byta ut den mot en biljett i vitare färg. Är inte nöjd!!!!!
 • Vita chipboardbokstäver från DCVW
 • Halvpärlor är gjorda av Pearlmaker "Kristall".
Det var allt för nu. Må gott!!!

söndag 6 februari 2011

Två uppslag

Hej!

Det är en underbar söndagmorgon, solen har precis gått upp och snö och is gnistrar i dess sken. Det ska bli väldigt skönt att ge sig ut på min tvåmila löptur som är inplanerad.
Idag springer jag nog in mot Slussen och sedan Söder Mälarstrand och Norr Mälarstrand via Västerbron tillbaka till Slussen. Det ska bli dryga två mil, om jag känner mig fräsch när jag kommer till slussen andra gånger fortsätter jag nog Stadsgårdskajen fram och tar bussen vid nästa hållplats. Vi får se hur långt jag orkar. Åt hur mycket som helst igår så energi i matform har jag nog däremot har jag sovit väldigt illa. Nog om det...

Tänkte visa två uppslag i mitt December Daily album. Det går framåt men inte så fort med det albumet. Det är inte så roligt att hålla på med jul när det nu går mot vår. Igår påbörjade en LO till min BOM, hoppas få färdig den idag, så jag kan visa den i bloggen. Har även altrat en tänsdticksask, igen, till ett litet kit (gjorde kitet på Scrapparazzis träff förra lördagen). Fotona på det kitet sitter fast i mobilen, måste leta efter USB- kabeln.

Material till båda uppslagen: Mönstrade papper från My Mind's Eye, både 2009 och 2010 års kollektioner. Die- Cuts (All is merry and Bright) och Chipboardkanter (scalloped) är också från My Mind's Eye. Fick ett helt Kit från La Vikinga med julpapper från My Mind's Eye. Tack!!!!

Alla kanter färgade med Distress Ink Walnut Stain.
Tävling och Myspys
Material till Myspys: Grön tygblomma från Prima med en chipboardsnöflinga. Snöflingan är färglagd med "Spotlight" akrylfärg från Making Memories och Frosty Lace- Stickles. Knappen är från Making Memories och hampatråden är köpt på Panduro. Den röda blomman är från Petaloo. Bladen är utstansade med en "die" från Boss Cut på grönt mönstrat papper från Making Memories. Mässingspåsniten i mitten av blomman har jag faktiskt inte en aning om var jag har köpt eller fått ifrån?
All is Merry
Material till All is merry: Den vänstra ramen är från samma diecutark som All is merry and bright (My Mind's Eye). Ramen på höger sida är "egengjord" av baksidan av det röda mönstrade pappret. Spetsen har jag köpt på Scrapgalen på den scrapträffen som var i november. (väldigt mysig).

Nu ska jag hoppa i lparkläderna och bege mig! Må gott!!!