fredag 27 april 2012

Kort med stor blomma

Hej!

Tiden går fort och det har varit mycket både på jobbet och hemma. I onsdags var vi på Gondolen och firade min farafar som fyllde 90 år. Det var en riktigt trevlig kväll med trevligt sällskap, god mat och dryck. Det hölls tal, vi sjöng sånger. Imorgon är det min tur att fylla år, inte lika många förvisso.

Här är ett kort med en stor blomma på. Jag gjorde kortet när jag testade ett medium, dvs limlack. Ett riktigt vårkort. Det är gjort på spillbitar som jag har klippt i remsor och limmat fast på ett papper. Några av remsorna har jag färgat blå med Distress Ink Faded Jeans.
Material: 
Papper bl. a från Basic Grey.
Blommor från Prima och Petaloo.
Nål från Inkido.
Bling från Kaiser.
Knapp från egen gömma.

Nu ska jag ta en sväng ut på balkongen och se på solen. Den har varit sällsynt under den här våren.
Må gott!!!

onsdag 18 april 2012

Del 8 Spillbitskort

Hej!

Imorgon har vi Indienbasar på den skola som jag jobbar på. Vi samlar in pengar till två skolor i Orissa, Indien. Det är en trevlig kväll där barn och vuxna möts utanför skoltid och gör någonting bra och roligt tillsammans. Jag har beslutat mig för att sälja ett tjugotal av mina kort och ge bort alla pengarna till Indien. Då kommer korten till användning och pengarna går till något bra, istället för att de ligger här hemma i en låda. Det har varit svårt att välja ut korten, de får inte vara för dåliga och inte för "scrappiga". Vi som scrappar ar ju en speciell smak när det gäller kort och layouter, vilket inte alltid den stora massan gillar.

Idag tänkte jag visa två helt olika slags kort men båda är gjorda av spillbitar.
Material:
Mönstrade papper Sassafrass Lass.
Stämpelmotiv från hÄnglar, färglagt med Promarkers.
Halvpärlor och bling från You Do.
Blommor från Petaloo och Prima.
Textstämpel från Reprint.
Spetsen har jag fått med ett kit från My Scrapbook Nook.

Det andra kortet är väldigt enkelt. Det är bara ett klistermärke från Sassafrass Lass, några brads och en textstämpel samt mönstrat papper från Daisy Backet (tror jag)
Det var allt för nu! Må Gott!

söndag 15 april 2012

En tutorial... en video

Hej!

Vilken härlig vårsol som lyser över oss idag. Det är visserligen en massa snö kvar och det var väldigt blött att vara ute och jogga MEN solen lyser.
Idag har jag färdigställt en video med stillbilder när jag gjorde mitt mini album om baddagen i Agia Anna i somras. Det är ett minialbum som är cirka 10 x 15 cm eller 4 x 6 tum. Man kan göra det med cardstock och det är väldigt enkelt och snabbt gjort.

Framsida

Baksida


Material:
Mönstrade papper från My Mind's Eye, olika kollektioner.
Dekorationer från Crate Paper, Cosmo Cricket, October Afternoon och My Mind's Eye.
Knappar från SEI
Bokstäver från Basic Grey, October Afternoon, American Craft.
Stämplar från ALi Edwards Technique Tuesday.

Det är dags att klä om och gå till gymmet. Passa på och träna när kroppen känns utvilad. Må gott!

fredag 13 april 2012

Del 7 Spillbitar Pojke på cykel

Hej1

Det rengar och regnar, det känns som om hela påsklovet har regnat bort. Vilken tur att jag har ett kort så jag kan åka till Solarieöarna när jag vill.

Ikväll ska jag träffa några gamla väninnor (+ en av väninnornas man) Ibland undrar jag varför inte män kan hålla sig undan, så tjejer kan få umgås utan dem. Det behövs då och då. Jag skulle bli tokig om min sambo skulle följa med mig över allt som en valp men sen så har vi varit sambos och ihop i snart 15 år. Nåja, det ska i alla fall  bli kul att ses.

Tänkte visa ett kort där stämpelmotivet är färglagt för flera år sedan på en kurs med Tussan. Jag har aldrig använt motivet, vet inte varför. Motivet är färglagt både med Promarkers och akvarellpennor.

Bakgrunden har jag gjort genom att stämpla med VersaMark och sedan embossat med genomskinligt embossingpulver. Över det har jag sedan använt Distress Ink Faded Jeans. Nöjd med resultatet och färgen matchade de andra pappren perfekt.

Material:
Mönstrade papper från October Afternoon och Basic Grey. Det rutiga pappret var ett av de första jag köpte och det var ett kit från Panduro (tror) jag)
Stämpelmotiv från hÄnglar.
Stjärna från October Afternoon.
Knapparna kommer från ett kit från My Scrapbook Nook.

Det är dags för mig att kika in i garderoben för att planera vad jag ska ha på mig ikväll. Ville vara vårfin men det blir nog vinterkläder, trots allt. Må gott!!!

onsdag 11 april 2012

Del 6 Spillbitar två kort

Hej!

Under hundpromenaden idag kom en tanke... är det vår eller höst? Just nu befinner vi oss i någon slags mellanzon, årstidsmässigt. Det är grått, blött och småkallt. Till råga på allt är jag genomförkyld och jag verkar inte bli bättre.

Det första kortet idag har jag använt en av mina nya stämplar, en av få som jag har köpt icke begagnat. Stämpeln är från the Greeting Farm och heter Edward och ja, döpt efter Edward i Twilight. Bakgrundspappret är embossat med embossingfolder från Tim Holtz och sedan färgad med Jenni Bowlin stämpelfärg, cough syrup.
Material:
Mönstrade papper från Basic Grey och Pink Paislee.
Knappar från min egen samling.
Grattisstämpel från RePrint.
Stämpelmotiv från The Greeting Farm färglagd med Promarkers.

Det andra kortet gjorde jag på en scrapträff för en månad sedan. Tiden går fort när man har roligt (och tråkigt verkar det som).
Material:
Mönstrade papper från Three Bug In a Rug och Lily Bee (tror jag)
Knappar från SEI
Stämpelmotiv från Magnolia, färglagd med Promarkers.

Om en stund ska jag åka och hämta mina barn och lämna tillbaka hundarna. Barnen har varit med deras mormor och morfar och jag fick passa mina föräldrars hundar istället. Hundarna är så mysiga, de är glada och gosiga. Jag känner mig älskad och uppskattad av dem Jag förstår att sjuka blir friskare fortare när man har tillgång till ett djur. Må gott!

tisdag 10 april 2012

Del 5 Spillbitar två tags

Hej!

Det regnar ute och det gör det ur min näsa också. Jag är dunderförkyld och mår skit helt enkel. Jag har suttit vid mitt pysselbord i tre timmar idag och gjort klart två kort och rensat lite bland mina scrapsaker.
I förra veckan gjorde jag bland annat två stycken tags och jag fick användning av mina nya embossingfoldrar från Tim Holtz. Jag färgade pappren efteråt med mina distressfärger, mustard seed och walnut stain. Riktigt kul.

Här är mina tags:

Material:
Mönstrade papper från Basic Grey, Graphic 45 och Maja Design.
Spets och band är från två kit från My Scrapbook Nook
Halvpärlor och bling från Prima och You Do.
Små bokstäver från American Craft.
Stämpelmotiv (översta tagen) från Whiff of Joy, färglagd med Promarkers.
Blomma från Prima.

Alldeles strax kommer min mor och far med deras små söta hundar, Elvis och Evert. Jag ska vara hundvakt. Jag hade trott att jag skulle gå fina hundpromenader i vårsolen men det får bli i vårregnet istället. Må gott!!!

måndag 9 april 2012

Del 4 spillbitskort, ett lyckat & 2 misslyckade

Hej!

Påskens sista dag och här ska det tvättas fönster och städas. Jag föreslog att vi skulle anlita någon att tvätta fönstren, hade fått ett bra tips men då sa sambon att han lika gärna kan göra det. Jag sa bestämt att då gör du det på annandagen. Har rensat scrapbordet och fönstret vid det, för att underlätta sambons fönsterputsning.

Det första kortet med spillbitar gjorde jag på Stockholm City Scrap för några veckor sedan och avslutade det förra helgen, då vi skulle till min mormor som fyllde år. Älskar kombinationen turkost och brunt. Fotot tog jag i bilen på väg till mormor.
Material:
Mönstrade papper bl. a från My Mind's Eye Penny Lane.
Bruna bokstäver från Basic Grey Chocolate Chip Cookie.
Halvpärlor från YouDo.
Rosor från Marianne Design.


Korten på bilden nedan är misslyckaade kort men jag bestämde mig för att visa fota dem ändå och lägga upp i bloggen, varför bara visa saker som man är nöjd med? Båda korten är experiment.

Material:
Mönstrade papper bl. a från Cosmo Cricket, October Afternoon, Basic Grey, Sassafrass Lass.
Stämplar från Inkido (fjäril) och American Craft (kamera och ram).
Blomma från RePrint
Knappar från mina egna gömmor
Snören från Panduro och We're Memory Keepers.

Dags att göra andra saker. Må gott!!!

lördag 7 april 2012

Glad Påsk och en LO

Glad Påsk till alla de som firar påsk och till er andra  önskar jag er en trevlig långhelg:-)

I min familj firar vi inte påsk så jättehårt. Igår var vi på "äggfika"hos mina föräldrar och idag får barnen varsitt påskägg. Vi firade lite extra genom att äta påsklunch på restaurang. Pizza, carbonara och caesarsallad stod på menyn. Innan dess en stund på gymmet. Jag håller tyvärr på att bli förkyld, inget konditionshöjande för min del utan bara styrka.

Idag är det dags att visa en LayOut i bloggen, försöker varva med olika saker, trots att jag har gjort mest kort senaste tiden.
Bilderna är från Greklandssemestern 2011 och på min syster. Hon är en stor fikare dvs hänger på caféer och dricker en massa kaffe. Jag undrar hur hon kan få ner så mycket kaffe, helt otroligt . Jag skulle ha konstant ont i magen och jag är ändå en storkonsument när det gäller kaffe.
Lay Outen är inspirerad av den här skissen från Shimelle Laine, en av mina scrapidoler. Hon gör fantastiska layouter.
Såhär blev mitt alster.
Material:
Mönstrade papper, "cutouts", stickers från October Afternoon.
Bokstäver från American Craft och Crate Paper.
Rosor (högst upp) är från Marianne Design. Vi fick dessa i en goodiebag på Stockholm city scrap. Jag har satt dit halvpärlorna.
Blommor från Petaloo och Prima.
Brads (imitten av blommorna) kommer från My Mind's Eye (tror jag)
Halvpärlor och bling från Prima.
Textstämplar från Technique Tuesday.

Nu ska jag avsluta två tags, där jag har använt distresser och embossingfolders från Tim Holtz. Det ska bli spännande att se hur resultatet blir. Må gott!!!

torsdag 5 april 2012

Del 3 Kort av spillbitar

Hej!

Det är skärtorsdag för de som är uppvuxna i ett kristet samhälle, jag känner mer att ÄÄÄÄntiligen har jag några dagar ledigt och kan umgås med familj och vänner utan stress.

Fortsätter med min lilla serie om att ta and om spillbitar. Det finns ju en massa godbitar i spillbitslådan eller i mitt fall spillbitsplastfickan.
Det första kortet är gjort med spillbitar från julkollektioner bl. a  Basic Grey. Det år att använda julpapper året runt och det är en utmaning att hitta projekt som de passar till. Det andra kortet är gjort på samma bakgrundspapper (dubbelsidigt) som det första kortet.

Material:
Mönstrade papper bl. a från Basic oGrey och Lily Bee Design.
Stämpelmotiv från Magnolia och hÄnglar färglagda med Promarkers.
Knappar från bl. a SEI.
Rub ons bokstäver från American Craft
Brads (påsnitar) från bl a Doodlebug

Nu ska jag fortsätta att titta på Lyxfällan, titta lite i läroplanen och njuta av lugnet.

söndag 1 april 2012

Storfiskaren Filippa

God Morgon!
Idag är det första april och jag har tagit på mig pansar mot skämt. Jag lyckas bli lurad varje år, godtrogen, blåögd, blond eller vad man nu vill kalla det.
För två helger sedan gjorde jag en dubbelLayOut till mitt numera väldigt tjocka greklandsalbum. Jag måste köpa ett stort album till alla min LayOuter från båtluffen 2011. Den LO:n som jag tänkte visa idag visar en typisk stranddag i Grekland för min äldsta dotter. Hon kan gå i vattengrynet i timtals för att fånga fisk, eremitkräftor eller andra vattenlevande djur. Runt Amorgos är det ett rikt vattenliv tillika väldigt klart vatten, där har det blivit många fina fångster under åren. Ett år hittade vi en lång tjock rödaktig larv (mask) ett annat år en sjöstjärna. Förra året blev det mest småfisk och eremitkräfor.
Det saknas datum i cirkeln med kameran men det var nog runt 1 juli 2011. JAg har bara skrivit med blyerts på den högra sidan, ska fylla i med en svart penna, när tid finns och Filippa har godkänt texten.
Hela Layouten

Material:
Mönstrade papper och Stickers från October Afternoon.
Textstämplar från You Do och Ali Edwards Technique Tuesday.
Bokstäver bl a från American Craft och AdornIt.
Fjräilarna är utstansade med stans från Martha Stewart, ett av mina bästa scrapköp.
Bling från YouDo (tror jag)

Nu ska jag färglägga ett stämpelmotiv samt göra ett kort till min Mormor. Vi ska dit idag för att fira hennes födelsedag. Må gott