onsdag 18 november 2009

Julkort

Hej!

Är man hemma och är sjuk är det ganska tråkigt. Jag har faktiskt tagit tillfället i akt att göra lite olika julkort och hörnbokmärken.

Till alla julkort som visas i bloggen i dagens inlägg är gjorda av Kraft cardstock från Bazzil. Det är ett bra cardstock eftersom det är så neutralt och man kan använda de flesta mönstrade papper till det.


Jag gjorde tre julkort på Scrapmaran i söndags efter en tutorial från Heroarts. Det är enkla kort med röda julkulor på framsidan.


Julkulorna är stämplade och sedan värmembossade med guldpulver. Jag stansade ut dem med min stora cirkelstans. Jag dekorerade med en bit guldtråd och en rosett av organzaband. Det var enkelt att göra dessa kort och snabbt gick det, det gillar jag. Stämlarna på de två kort längst till vänster kommer från Panduro. Stämplen längst till höger är en julstämpel från Inkido.

Igår gjorde jag tre julkort. Det första gjorde jag rakt av efter en video från Two Peas in a bucket. Jag ärndrade bara färgerna och vilka stämplar som används. Jag använde stämplar från Panduro och "Swedish sentiments". Kortet är litet cirka 6,5 cm på varje sida. I mitten är det ett hål som jag klippte ut för att sedan sätta en bit overheadplast som jag har stämplat med Staz on- färg. Den färgen sitter bra på plast och den luktar dessutom som Amaretto. Halvpärlorna är från YouDo. Det är kasst lim på dem så jag var tvungen att limma lite extra och det var svårt eftersom pärlorna är pyttesmå.

De två sista korten som jag gjorde igår testade jag en mer vintage/ shabby stil (eller vad man nu kan kalla det för). Jag använde mönstrat papper från Basic Grey Wassail- serien. Jag använde mitt blendertool med distressfägen "Old Vintage" för att få papprerna att se gamla ut. Jag gjorde även det på stämpelmotiven.

Kortet till vänster:Tomten har jag färglagt med Promarkers och sedan satt lite "Funflock" från Stampendous för att luvan ska få lite rolig struktur. Jag har stämplat swirlar (stämpel Panduro) med en brun stämpelfärg från Dew Drop (Brilliance Coffee Bean). Spetsen är utstansad på cardstock från DCWV med en stans från Martha Stewart.

Kortet till höger: Swirlen är gjord med Stickles Golden Rod, dvs glitterlim. Stämpeln är köpt på e scrapmara för ett år sedan, jag tror det var från Katscrap, inte säker. Bandet är av väldigt speciell kvalitet, jätte stelt men fin färg.

Idag har gjort en massa bokmärken som några av mina kollegor kommer att få när jag väl kommer tillbaka till jobbet.

Det var allt för nu!

5 kommentarer:

Guldkant sa...

Jättefina ulwa!!!

La Vikinga sa...

Snygga!
Vad tråkigt att behöva vänta tills man är hemma och sjuk tills man har tid att göra något vid pysselbordet*!
Men de här blev ju jättefina!
Använder du själva distressdynan eller flaskan med ink och droppar på teflonpapperet?
Charlotta undrar - ska just till att börja använda Distress...

Ulwa sa...

Hej!
Tack för kommentarerna!
Jag använder refillflaskan till distresserna och sätter en droppe på telonduken och arbetar sedn in färgen med cirkulära? rörelser. Om jag ska använda stämpeldynorna så gör jag på två olika sätt, doppar blenderool på stämpeldynan eller smetar ut färg från stämpeldynan på teflonduken.
Hoppas det hjälpte dig lite.
//ulwa

Nilla sa...

Tråkigt höra att du är sjuk, men orkar man kan man ju göra lite kul nytta! Härliga kort, gillar alla detaljer du har på dem! Kram Nilla

La Vikinga sa...

Testade med droppen på teflonduken - och för att vara första försöket gick det inte så tokigt! Du ska få se sedan!