lördag 21 november 2009

SOL

Hej!
Är det inte underbart med lite sol?! Lite sol har det verkligen varit. Endast 4 soltimmar i november enligt en stor dagstidning. Man blir så lycklig när det är ljust och man får lite solsken på sig.

I veckan har jag ju varit hemma och varit sjuk. Det som är bäst med att vara sjuk är att jag då har tid att fotografera alster, pyssla och uppdatera blogg.

Jag har gjort en massa hörn (kant) bokmärken. De är så lätta och roliga att göra. Det ligger en film på Youtube hur man gör dessa.. Jag tänkte bara visa tre av dem. Det som är så bra med att göra dessa bokmärken är att man kan använda spillbitar.
Material från vänster till höger. Det röda bokmärket är papper från American Craft, jag har använt det tidigare till några kort. Det är verkligen ett fint papper som jag gillar väldigt mycket. Jag har stansat ut "Scalloped" cirkel med min kära Cuttlebug. Den vita cirkeln har jag klippt ut själv. Alla kanter är svampade (chalkade) med svart stämpelfärg. Stämpeln är från Maya Road. Jag gillar det lilla kitet, det är ett litet träd, fyra löv , en fågel och så ugglan. Jag använder dessa stämplar ganska mycket= bra köp.

Bokmärket i mitten har samma stämpel men stämplat med brun stämpelfärg (Chestnut Roan fluid chalk). Alla kanter på hela bokmärket är svampade (distresstool) med en färg som heter Antique linnen (brun) från Tim Holtz (ranger). Pappret är från Crate Paper och heter Flower girl. Det är ett underbart tjockt papper med härlig struktur, vilket alla Crates papper har. Jag har gjort 5 eller 6 bokmärken som är likadana till mina kollegor i Gröna tråden, vår miljögrupp på jobbet.

Bokmärket längst till höger är gjort av ett av de första papprerna som jag köpte för några år sedan, jag har glömt märket på det. Blomma är från Reprint och knappen är från egna gömmor.

Jag har även gjort två stycken små julkort. Idén har jag fått av samma kvinna som gav mig bokmärksidén, Dawn. Denna amerikanska är en av mina scrapgurus och otroligt amerikansk. Självklart har jag gjort korten till mina egna men jag gillar att scraplifta, som det heter. Istället för att stämpla korten har jag satt lite mer mönstrat papper och sedan gjort en julgranskula med stämpel i. Jag är väldigt förtjust i julgranskulor i år. Det kommer nog vara ett genomgående tema i mina julkort, förra året använde jag två stämplar till nästan alla julkort.
Det är svårt att se på bilden men där det är stämplat God Jul är faktiskt inne i kortet. Jag har en bit plastfilm som ett avlångt förnster, så man kan kika in i kortet. Plastfilmen har jag klistrat fast med klister från Scotch, det var svårt att få fast plastfilmen. Enfärgat vitt papper från Bazzil och mönstrat papper är från Basic Grey- Wassail. Stämplarna är köpta på Panduro och är deras egna märke. Jag köpte dem på julrean förra året och fick dem ruskigt billigt.

Nu ska jag gå ut och njuta av solen en liten stund. Ha en skön helg!!!

Ps Välkommen på Julskyltning och Första Adventsfirande söndagen den 29 nov kl 12 - 15.30 i butiken i Stockholm. Mingla med andra pysselentusiaster och ta del av våra speciella erbjudanden.
Förvaringsmapp (värde 65 kr) till de första femton kundersom handlar för över 350 kr
Alla som handlar för över 500 kr får en lott och har chans att vinna en Silhouette. Lottdragning kl 14.45
V Ä L K O M M E N!

1 kommentar:

La Vikinga sa...

HÅLLER MED: MER SOL TILL MÖRKERTRÖTTA!!!
Själv satt jag i ljusterapirummet när solen visade sig så jag fick en veritabel ljus-injektion idag!

Coola hörn! Ska du ge bort alla på jobbet? De borde ju vara lyckliga över att en kolega är så påhittig!

C