måndag 29 mars 2010

Semestermapp

Hej!

Vi håller på att rensa i röran här hemma och det innebär att man hittar en massa saker och minnen. Jag stötte på en hel plastficka med dagbok, biljetter, kartor och annat skoj från vår semester i somras. Vad skulle jag göra med alla dessa saker? Jo, en mapp att spara dem i.
Jag ville behålla plastfickan eftersom den har varit med om hela semstern och bestämde mig för att bygga en mapp runt om. Som stadga använde jag fram- och baksida av ett kollegieblock.

1.Dessa klädde jag med två mönstrade papper från Basic Greys serie "Lemonade", jag använde limmet som syns på bilden. Världens bästa lim, tycker jag.


2.För att kunna sätta fast plastfickan använde jag "Sticky strip" dvs stark dubbelhäftande tejp. Jag satte fast plastfickan på insidan av baksidan på mappen. För att fästa fram och baksida av mapp sparade jag cirka 5 cm på varje sida av pappret. Dessa biglade (scored) precis vid kanten av kollegieblocket samt 2 cm utanför kanten så att det blev fina mellanrum, så att man kan stoppa saker i mappen. Den får ju inte vara för platt för så får jag inte ner dagboken.


3. Till framsidan av mappen är det pappret Basic Gey "Lemonade- Flower garden". Jätte härliga färger. Jag använde bokstäver från Maya Road s.k. Sheers, dessa satte jag massor av "Pink Stickles" samt "Baby Blue Stickles" och sedan på med massor av 3d lack. Siffrorna är Chipboard också från Maya Road. Chipboard är ett mycket enklare material att jobba med om man jämför med Sheers som är plast. Sifrorna färglade jag med Fluid Chalk ink från ColorBox (Seagrass) och Distress Ink "worn lipstick". När färgen torkat hällde jag på en massa Stickles i samma färg som bokstäverna. På bilden nedan ser man lite av det materialet som jag har använt. Vill varna att stickles åker av "Sheers" så använd 3d lack på.


4. Jag dekorerade framsidan med ett foto taget på Amorgos och blommor av märket "Prima". Bokstäver och siffror sattes fast när de väl hade torkat. Framsidan klistrade jag på de "flärpar" på sidorna av pappret på baksidan av mappen.

Nu i efterhand när mappen är klar skulle jag ha valt en annan färgkomination på dekorationer och kort eftersom de sjunker in i bakgrunden. Det är lätt att vara efterklok.
Så här ser den färdiga mappen ut:
Det var en liten snabb beskrivning hur man gör en enkel mapp med en plastficka i. Jag ska göra en liknande för årets semester. Vi får se vad den här sommaren har att erbjuda. Nu är det dags för mig att vårda min kropp så att jag blir frisk och kry för att jobba tills skolan tar slut i juni.

3 kommentarer:

Maria Ammar sa...

Vad fint det blev! Älskar bokstäverna...Så fint med massa glitter!!

Kram Maria

Lisa sa...

Så fin den blev! Häftigt med glitterbokstäver ;)
Vart kan man köpa den där röda "sticky strip"?
GLAD PÅSK!!
Lisa :D

La Vikinga sa...

Det tycker inte jag! Att du skulle ha använt ett annat papper, alltså! Det blev ju jättefint med de rosa och turkos färgerna tillsammans!

Bra idé, för övrigt!

Charlotta