tisdag 30 mars 2010

Gratulationskort och Challenge

Hej!

Som jag skrev i bloggen i söndags så har jag gjort tre kort i helgen. Idag tänke jag visa det tredje kortet som är i typisk "Ulwastil". Vad utmärker min stil? Jo, inget stämpelmotiv, ganska enkelt och stilrent kort.
Det här kortet har jag gjort till min älskade Mormor som  fyller år i dag. Hon har redan fått sitt kort och jag tror inte att hon läser min blogg, det är inte så många som gör det. Kortet är har sidan cirka 4,5 tum, kvadratiskt.
Jag har delvis gjort den stora blomman själv. Basen, som är vit, är en tygblomma från Petaloo. Den bruna och beigea blomman är gjorda med två stansar i olika storlekar. Jag har satt "Golden rod" Stickles (glitterlim) lite här och där på den. Den bruna blomman har jag vikt blombladen uppåt och på den beigea blomman är blombladen vikta nedåt. (Idéen till blomman har jag fått från en demo som Stämpelhuset hade på en mässa i Västerås) Mitt i blomman sitter en stor fantastisk brad från "Reprint". Den guldiga fågeln kommer från Making Memories "Vintage Findings mini kit nature".
Annat material som jag har använt är  beige och vit Cardstock (enfärgat papper) från PaperMania. Det vita pappret har jag stansat ut två bårdar med en av mina kantstansar från Fiskars. Älskar alla mina kantstansar. Det bruna prickiga pappret kommer från Jenni Bowlin, minns inte vad kollektionen heter. Till blommorna har jag använt brunt papper med randig baksida från 3 bugs in a rug samt embossed cardstock från Bazzil. Alla kanter är sotade (Chalkade) med Chestnut Roan från ColorBox.

Jag är även med i en utmaning på Papertake Weekly Challenge blog, den här veckan är det skissutmaning och jag gillar ju skisser.

Här är mitt kort:

Till kortet har jag använt en stämpel från Sarah Key och färglagt med Promarkerspennor. Mönstrade papper kommer fån Basic Grey och deras kollektion "Lemonade". Härliga färger som är riktiga sommarfärger. Jag tror att spetsen kommer från Prima. Kanten på det rosa enfärgade pappret är utstansat med en stans från Martha Stewart. Blommorna och bladen är nog från Prima. Hela kortet har jag sprayat med vatten och Rangers Perfect Pearl. Därför ser kortet jätte prickigt ut men kortet har jätte fin lyster i verkligheten.

Det var allt för nu! Grattis mormor!!!

3 kommentarer:

Katrin sa...

Jätte fina kort du gjort! Den där skissen var ju fin och de där stämplarna från Sarah Kay är såå söta.
Klart att det är många som kikar in här, men de kanske inte lämnar något avtryck ;o)

Glad Påsk

Petra/Trollet sa...

Oj vilket fint kort du gjort till din mormor - gillar Ulwastilen=)
Även det andra kortet var fint såklart, men jag måste säga att det översta var väldigt speciellt, så fin fågel oxå!
Kram Petra/Trollet

Lisa♥ sa...

Såå fina kort du gjort med din egna stil. Gillar den verkligen!

♥/Lisa♥