onsdag 29 februari 2012

1 LayOut och 1 experiment

Hej!

Sitter här och dricker kaffe och njuter av ensamheten och tystnaden. Hela familjen är borta på olika håll och jag har haft hela dagen för mig själv, alldeles strax ska jag dock åka till naprapaten. Jag har problem med min  rygg, igen. Den är mycket bättre men helt bra är den inte.

Svensk Scrapbooking har utmaningar varje månad och den här månaden deltar jag med en layout om en av mina stora passioner, kaffe. Jag älskar kaffe i alla dess former utom i choklad och sötsaker, däremot gillar jag att äta choklad när jag dricker kaffe.

Under hjärtat har jag skrivit lite om bilden. Det går att dra fram och läsa för jag har gjort som en liten ficka där. Alla bokstäver inkl klamrarna på fotot, har jag färgat med olika mistsprayer bl. a Amaretto och Calico White. Jag har avslutat medatt sätta crackle paint. Hjärtat har jag embossat med glittrigt embossingpulver.

Material:
Papper från Maja Design.
Bokstäver från Maya Road.
Spetsen är från mina egna gömmor.
"Tagen" är gjord av papper från Jenni Bowlin.

Här kommer mitt experiment. Jag gillar ju att använda upp alla mina spillbitar, vilket jag verkligen försökt att göra. Vill också nämna att stämpelmotivet är färglagt för cirka två år sedan med Promarkers, han ar bara legat i en låda och väntat på att få sitta på ett kort:-)
Material:
Mönstrade papper från Basic grey.
Enfärgat papper från Coredinations.
Stämpelmotivet är från hÄnglar.
Brunt snöre från JilliBeanSoup.
Träden är från Maya Road och de har jag klätt med enfärgat papper och färgat ytterkanterna med Distress Ink Walnut Stain.

Det var ett roligt kort att göra och jag är nöjd med resultatet.

Nu är det dags att åka till naprapaten och sedan  middag med min mor och far. See Ya!!!

tisdag 28 februari 2012

2 challenges

Hej!
Det är sportlov och jag njuter verkligen av att vara ledig och bara gå och skrota hemma. Jag pysslar, tränar samt vattnar enstaka blomma och om jag känner mig riktigt wild and crazy, tar jag fram dammsugaren och städar lite.
Jag har pysslat många timmar senaste dagarna, eller som min systerdotter sa till mig igår: "du pysslar ju jämt".

Idag tänkte jag visa två kort till två olika utmaningar.

Första utmaningen är på CPS Card Sketches:
Skissen ser ut såhär:
Kortet blev såhär:
Material:
 • Mönstrat papper från Echo Park- a walk in the park.
 • Cardstock vitt (vet ej märket) brunt är från Coredinations.
 • Stämple från Magnolia och färglagd med Promarkers.
 • Brads från American Craft eller Doodlebug.
 • Knapp från Basic Grey

Det andra kortet var till en utmaning på den norska sajten Sketchy Colors.
Skissen såg ut såhär:

Mitt kort blev såhär:
Material:
 • Mönstrade papper från Maja Design.
 • Gult cardstock från DCWV (tror jag).
 • hÄngel, stämpelmotiv, färglagt med Promarkers.
 • Halvcirkeln bakom stämpelmotivet är från Pink Paislee Artisan Elements som jag har sprayat med Mister Huey Calico White och sedan Perfect Pearl.
 • Blommor köpta i andra hand, har haft lite Stickles Star Dust på dem.
 • Vitt satinband köpt på Panduro
 • Halvpärlor från Atroz.
Det var allt för nu. Ska ta och dricka lite kaffe och sedan fortsätta med ett kort som jag verkligen håller på att testa nya tekniker på. Bye Bye.

söndag 26 februari 2012

2 Layouter

Hej!

Det är äntligen sportlov och jag behöver inte känna någon stress. Jag kan i princip scrappa hur mycket jag vill och det har jag gjort nu i helgen.

Det är snart tre LayOuter färdigställda, två av dem tänkte jag visa i bloggen idag. Jag har inspirerats av skisser från Scrapgalens CyberCrop, idag är sista dagen av den trevliga tillställningen.
LayOuterna är med bilder från vår båtluff, i somras. Den ena på mig på stranden på Kreta och den andra på sambon, på några klippor på Amorgos.


Material:
Mönstrade papper och stickers från October Afternoon.
Bokstäver från American Craft, Lily Bee, Prima, October Afternoon
Knappar från American Craft.
Stämplar från Ali Edwards.
Stansar från EK Success och Fiskars.

Nu ska jag återgå till min stora familj, vi har fått utökning med två barn och två hundar. Hundarna saknar sin matte, de springer och gnäller fram och tillbaka mot ytterdörren.

tisdag 21 februari 2012

Grattis Mor

Hej!

Idag fyller min mor år och vi firade henne i söndags med en härlig eftermiddagsfika. Mamma är otroligt duktig på att baka och laga mat. Några äldre släktingar var med, jag träffar dem alldeles för sällan. Jag gjorde ett kort till mamma som hon fick tillsammans med en god olivolja och en god sylt (förhoppningsvis).
Kortet har jag gjort till en skissutmaning på Scrapgalens CyberCrop.
Det blev ett stafflikort. Det är gjort på ett 12x4 tums ark. Det finns många tutorials på nätet. Stämpelmotivet är från Hero Arts. Jag har stämplat det på mönstrade papper och sedan klistrat ihop det, paper piecing. Satt rosa Stickles lite här och var.
Material:
Mönstrade papper från My Mind's Eye- Penny Lane.
Enfärgade papper från DCWV
Satinband från Panduro.
Knappar från American Craft
Bokstavsstickers från Cosmo Cricket och Lily Bee.
Bling från Kaiser Craft.

Det var allt för nu.

lördag 18 februari 2012

Cybercrop hos Scrapgalen

Hej!

Det är cybercrop hos Scrapgalen de närmaste dagarna. Jag försöker att vara med men mitt första bidrag har tagit en massa timmar och jag är inte ens nöjd men nu anser jag att den är klar. Nu får det vara nog.

Mina döttrar och jag på Heron City, hösten 2010.

Här är den:
Använt en massa vitt mistspray från Calico (tror jag) och vit akrylfärg från Making Memories. Bakom det prickiga pappret finns en journaling tag med information vad som hände den dagen fotot är taget.Material:
Mönstrade papper från Echo Park, A walk in the Park.
Fjärilar från Jenni Bowlin och stansat (Martha Stewart), pärlor från You Do på de rosa utstansade fjärilarna.
Blommor från Petaloo och Panduro.
Svart blomspets från Prima.

Nu ska jag försöka att scrappa ett grattiskort till min mor som fyller år i dagarna. Vi får se hur lång tid det kommer att ta.

söndag 12 februari 2012

LayOut Sambon på Santorini

Hej!

Nu har jag äntligen avslutat min LO på sambon. Det har tagit sin lilla tid och jag är fortfarande inte nöjd. Samon ska skriva i Journalingrutan så småning om, Jag är väldigt inspirerad av Nichol Magouirk, jag verkligen avgudar hennes layouter.
Layouten har foton från Santorini, från huvudorten på ön. Vi åt en gyroslunch med en fantastisk utsikt över Santorini och Medelhavet. Jag kan säga att ön är speciell men väldigt förstörd av all turism och kommersen som pågår där. Dyrt var det också. Jag höll på att explodera över allt folk och hur de har förstört ön. Tur att vi bara skulle vara där i några timmar.

Här är i allfall LO:n
Material:
Möntrade papper och stora bokstavsstickers är från October Afternoon.
Journalingrutan är från JilliBean Soup. Den röda cirkeln under är från Crate Paper.
Stickers och diecuts kommer från Cosmo Cricket, October Afternoon.
Kameran är en stämpel från American Craft Amy Tangerine.
Bokstavsstickers från Sassafrass, American Craft och Cosmo Cricket.
Kanpparna är från mina egna gömmor.

Nu ska jag fortsätta med att förbereda mitt medarbetarsamtal med chefen, som äger rum i morgon.

fredag 10 februari 2012

Tjatter

Hej!

Jag vet att det inte händer särskilt mycket i bloggen just nu men det är hysteriskt på jobbet. Vi har utvecklingssamtalsveckor vilket innebär att jag jobbar 55 timmar i veckan, det kommer att lugna ned sig runt sportlovet vecka 9. Jag hinner i princip ingenting, träningen ligger på hyllan, scrapbookingen likaså. träffa familj och vänner är uteslutet. Till råga på allt anmälde jag mig till en universitetskurs i naturkunskap,  som jag nu går på, i kvartsfart. På tisdag är det dags för första litteraturseminariumet och jag har läst en intressant men svår bok om didaktik i naturkunskap. Jag vet inte riktigt hur jag ska ro allt i land. Jag hoppas bara att jag blir godkänd, jag skiter i betyget.
Så ser mitt liv ut just nu. Imorgon kanske det kommer en LO, den som jag berättade om i mitt förra inlägg. Den är snart färdig och jag kan erkänna, det är inte ett av mina bästa alster.

Njut nu ordentligt av helgen!!!

söndag 5 februari 2012

Ett kort

Hej!
Det är långt mellan inläggen men jag tänkte bara meddela att jag lever och har hälsan.

 Idag tänkte jag visa ett beställningskort. en väninna till mig ville att jag skulle göra ett "Tack"- kort med en ängel. Jag visste precis vilken stämpel jag skulle använda men när jag tittade närmare på den saknade den vingar. Jag ritade dit ett par vingar och vips så hade jag en ängel. Personligen så tycker jag att just den stämpel borde ha vingar till skillnad av många andra av samma märke, Magnolia.

Stämpelmotivet är färglagt med mina kära ProMarkerpennor och jag fick testa på att använda färger som jag inte tidigare har använt (tror jag). Jag satte dessutom en massa Stickles star dust (glitterlim) lite överallt.

Material:
Mönstrade papper från "Graphic 45- Once upon a springtime"
Creme färgat och gult enfärgat papper kan vara från DCWV eller PaperMania?
Fjärilarna är stansade med en stans från Martha Stewart och de har en massa stickles på sig.
Satinband från Panduro.
"Tack"- stämpeln har jag köpt på forumet "Svensk Scrapbooking" stämplat med Distress Ink Walnut Stain och sedan en massa Glossy accents på.
Halvpärlot från Artoz.

Nu ska jag fortsätta med en LayOut som har bilder från Santorini i somras. LO:n kommer att vara inspirerad av en av mina scrapbookinggurus, Nichol Magouirk.