måndag 2 februari 2009

VAB

Hej!
Har varit hemma och VAB:at, i fredags och idag dessutom en helg mellan. Jag har nu haft tid till att pyssla. Det har blivit ett clearcard, minialbum och två layouter. De två förstnämnda är gjorda av saker från DT- paketet från Scrapparazzi och kommer så småningom att visas i Scrapparazzis blogg men här är ett litet smakprov:
Som jag kanske har skrivit i tidigare inlägg har jag varit hemma hos mina föräldrar för att leta foton från min barndom. Mina föräldrar älskar att fotografera men intresset verkar sluta där. I en garderob finns matkassar fulla med fotografier från de senaste årtionderna, en salig röra. Jag har nu haft två matkassar med mig hem och scannar för fullt. Det är jätte kul, 70- talet är som en parodi på sig själv. En av de layouter som jag gjorde igår är på bilder med mig och min kollega A- C sommaren 1976, vem visste att vi skulle jobba ihop 30 år senare??? Vill tillägga att hon är en av mina föräldrars bästa vänner. Till Layouten har jag använt mönstrat papper från Cloud 9- design, serien heter Cinnamon Stick. Cardstock från Bazzil (grått)och Papermania (ljusblått). Som dekorationer har jag klippt ut blommorna från det mönstrade pappret. Alfabet är stickers och thickers från American craft. Jag måste bara tillägga att stickersbokstäverna är värdelösa så jag har klistrat fast dem.
Den andra layouten är till Skaparlustens BOM- utmaning. Den här veckan skulle man skriva om det bästa man vet och det finns så mycket saker att välja mellan. Det hanslar ju om vad man är på för humör, tycker jag. Det blev en lista för mig., utan inbördes ordning, de två översta dock är alltid högst upp på min lista utan inbördes ordning :)
Det mesta till den här LO:n är från Scrapbook Nooks februaripaket. Allt utom blommorna på fotografiet som är från Magdas och Panduro samt blomman längst ner till vänster som jag har gjort efter en beskrivning som jag hittade på nätet, minns tyvärr inte var. Jag har tagit en av fluid chalk och ritat av formen, klippt ut och satt de lösa "kronbladen" på en utstansad retroblomma i mitten har jag satt en filtblomma från Maya Road. Papper från Jenni Bowlin, cardstock från Bazzil, stickersbokstäver från American craft, tickets från Making memories. Fotografiet är taget i oktober 2008.

Idag ska jag vika fotoramar, hittade en rolig sida med mycket origami, den heter http://www.origami-club.com/en/. Jag har vikt en hel del med barnen på jobbet, det är roligt till och med de med minst finmotorik klarar de lättaste figurerna och det märks att de barnens självförtroende växer.
Btw jag har lagt ut en ny film på You Tube, en tutorial om mistsprayer. Ha det gott!!!2 kommentarer:

Maiden/Kerstin sa...

Spännande med clearcard! Å dina sprayer gillar jag, vill åxå ha!! Hoppas vi ses på Zornitsas träff, kram så länge

leia sa...

Vad massa fint du skapat. Kul med gamla kort från barndomen. Mina föräldrar var tyvärr inte lika duktiga på att fotografera... Men det får jag ta igen nu med mina egna barn istället =)

Kramelikram Veronica