lördag 16 april 2011

Bokkort till en väninna

Hej!

Våren fortsätter och min scrapparglädje fortsätter, det är som om den ligger i dvala under vintern och kommer fram på våren. Det borde ju vara tvärtom, nu borde jag vara ute i naturen och njuta istället för att sitta vid ett pysselbord men jag kanske hinner göra bägge delarna nu under påsklovet.

En väninna till mig fyllde år för ett tag sedan. Vi träffas inte särskilt ofta men vi har kännt varandra hela livet (nästan). Väninna bor inte här i Sverige och det är väl en av anledningarna att vi ses. Det är svårt att hitta på lätta presenter att skicka vid högtidsdagar och nu började jag tycka att det är trist att alltid köpa pocketböcker. Det här året fick hon istället ett bokkort med te innuti. Det är mitt favorittemärke YogiTea som är kravmärkt och gott.

I det här inlägget vill jag tillägga att jag har censurerat vissa delar av kortet, då jag skrev ett brev innuti det till min väninna. Jag glömde att fota innan jag skrev. Jaghar även tagit bort hennes ålder på framsidan, det är inte så roligt för världen att veta hur gammal man blir, nu när vi börjar närma hos halvvägs:-)


Till mina Promarkers har jag nu hittat det perfekta pappret att färglägga på. Jag köpte ett vitt och slätt cardstock på Skapa Hobby och det blöder minimalt när jag färglägger. Nu ska jag vallfärda dit när jag behöver färgläggningspapper. På stämpelmotivet som är från Sarah Kay har jag färglagt med en massa rosa promarkers samt Stickles Star Dust.


Innuti
Jag är mycket nöjdare med det här kortet än det första bokkortet som jag visade i bloggen. Nu har jag lärt mig hur man ska göra, dessutom skippade jag i att distressa "boksidorna", det såg så smutsigt ut på första kortet. Kortet är gjort efter en skiss på Svensk Scrapbooking och deras månadsutmaning för april. Det är skönt att scrappa efter skisser, då behöver man inte uppfinna hjulet från grunden, så att säga.

Material:
 • Sarah Kay- Stämpel och Promarkerpennor.
 • Textstämpel har jag ingen aning om vilket märke.
 • Mönstrat papper från My Mind's Eye Penny Lane.
 • Vitt och rosa cardstock från Bazzil.(tror jag)
 • Kantstans från Martha Stewart Craft.
 • Vita Swirls är från början grå chipboards från Maya Road. De är färgade med vit akvarellfärg från Making Memories och Pearlmaker Crystal.
 • Blommor bl. a från Prima med en massa Stickles Star Dust.
 • Band bl. a från Panduro.
 • Rosa Swirl är utstansad med en "die" från Boss Cut och sedan en massa Stickles Star Dust.
 • Brad från Pysselparadiset och knappen är från mina egna gömmor.
 • Tags bakom stämpelmotiv är utstansade med "Dies" från Boss Cut och QuickKutz.
Idag blir detnog inte mycket scrappande, måste ut på löprundan och sedan blir det att flytta åt en annan väninna.
Ha en skön lördag!

2 kommentarer:

Annelie sa...

Ur gulligt!!!

La Vikinga sa...

Hej Ulwa! Vilket fint kort du har tillverkat; tänk att du ligger alltid steget före och hittar nya vikningar och tekniker och sen får jag komma efter och lära mig! Smart idé med ett kort som ser ut som en bok...

Charlotta