onsdag 23 maj 2012

En sommar LO

Hej!
Här i stockholmsområdet är det sommartemperaturer för tillfället och jag njuter. ÄLSKAR det här vädret. Jatg har börjat scrappa förra årets sommarbilder och här kommer en LayOut med bilder från förra årets strandhäng. Den här dagen som bilderna har tagits är en dag som startade med regn men sedan blev varm, solig och väldigt fuktig. Vi åkte till ett naturreservat i närheten och badade och fikade. Det enda problemet var att vi glömt dricka. Vi var tvingade att köpa Festis för 20 kronor styck, inte kul.Det är konstigt.. dricka och solskyddsfaktor är det som vi glömmer, ganska regelbundet.
Material: 
Mönstrade och stickers papper från Echo Park- Springtime.
Bokstäver från American Craft, Crate Paper, October Afternoon och Cosmo Cricket.
Fjärilarna är utstansade med en stans från Martha Stewart Craft.
Halvpärlor från You Do.

Nu ska jag se på Big Bang Theory. Må gott!

lördag 19 maj 2012

Kort med muffins

Hej!

Lördag och jag fortsätter att vara ledig och leva det goda livet. Har idag tränat, scrappat och ätit gott.
Tänkte visa två kort som liknar varandra för att de har samma papper och samma stämplar men olika tekniker. Det ena kortet är ett stafflikort (Easelcard) och det andra kortet, ett helt vanligt kort. Båda stämpelmotiven är paperpieced, dvs jag har stämplat på mönstrade papper och satt ihop en bild.
Stafflikort 3x3 tum

Stafflikort närbild.

Material:
Mönstrade papper från American Craft, My Mind's Eye och Basic Grey,
ENfärgade papper från Neenah och Bazzil,
Glitterlim (Stickles) från Ranger,
Blommor från Prima,
Fjärilar utstansade med stans från Martha Stewart Craft,
Orange band från DCWV,
Blå skumbokstäver från PaperMania,
Grattisstämpel från RePrint,
Cupcakestämplar från Hero Arts,
Pärlor från You Do.

Nu ska jag fortsätta att bara vara. Må gott!

fredag 18 maj 2012

En Rosa LayOut

Hej!

Det är fredag och sk klämdag. För min del innebär det ledighet. Jag har firat min lediga dag med att scrappa, träna, fika med väninna och har det allmänt bra. Jag har scrappat och blivit klar med en Lo. Den layouten är inte med bilder från grekland utan från en kryssning som vi gjorde i somras med mina barn samt systerdotter. Vi åkte 12- timmars och barnen hade det jättekul. De lekte, dansade, limbo, ballongdjur och annat skoj.
Det blev många produkter som användes till layouten. Den är inspirerad av en layout gjord av Shimelle Laine.

Jag började med att spraya Mister Huey Calico White på det rosa pappret från Echo Park- Springtime. Alla papper samt stickers är från Echo Park- Springtime. Jag klippte ut moln och satte fast halvpärlor. På vimplarna satte jag fast ett snöre med glossy accentsoch brads för att det ska se ut som om de är upphängda. På journalingkortet har jag stämplat med en stämpel från Technique Tuesday och skrivit för hand om dagen.


Närbild:
Material:
Papper och stickers från Echo Park Springtime.
Bokstäver från Cosmo Cricket, American Craft och October Afternoon.
Halvpärlor från YouDo.
Hjärtan utstansade med die från Tim Holtz
Fjärilen är från en stans av Martha Stewart Craft.
Mistfärg från Mister Huey.
Alla kanter på papper och stickers är färgade med Distress Ink Walnut Stain.

Nu ska jag inviga min nya Scoreboard från Martha Stewart, som jag köpte på Scrapparazzi idag. Alltid lika trevligt att hälsa på Zornitsa ochidag var även inspiratör Charlotta där. Må gott!!!

söndag 13 maj 2012

Edward och American Craft

Hej!

Jag fortsätter med min lilla serie om mitt mönstrade papper som jag fick förra helgen på Scrappa med Hjärta. Det mönstrade pappret är från American Craft och jag gillar det skarpt för att det finns så många färger som man kan använda.
Kortet idag är med min stämpel från The Greeting Farm som heter Edward. Ja, döpt efter Edward i Twilight Saga.
Dekorationerna har jag gjort själv med hjälp av dies från Spellbinders och XCut samt brads och orange Promarker. Edward är färglagd med Promarkers och jag måste säga att jag har lyckats.

Material:
Enfärgat papper från Bazzil.
Mönstrat papper från American Craft och October Afternoon.
Brads (påsnitar) från mina egna gömmor.
Grattis-stämpel har jag köpt via Svensk Scrapbookings forum.

Vill bara berätta att jag har haft en fantastisk dag. Jag har sprungit 2,3 mil, jag har kört bil i stan (stockholm) med en massa lediga svenskar som går härs och tvärs och till slut lyckades jag parkera bilen med ett enda försök på vår parkering. Klappar mig själv på axeln och känner att det här har varit en riktigt bra helg. Kram!

lördag 12 maj 2012

Ett svart och lila kort

Hej!
Det var ett tag sedan men det har varit mycket senaste tiden. Det lär inte lugna ner sig heller. Det känns nästan skönt att dagens scrapträff ställdes in så jag hade tid att träna och storhandla. Nu sitter jag i soffan, lyssnar på musik och dricker Pepsi Max. Det blir nog inget scrappande idag.
Det här kortet gjorde jag förra lördagen när jag var på scrapträffen, Scrappa med hjärta. Det var Scrapgalen och Scrap- Perra som anordnade den. Det randiga pappret fick vi i en goodybag, har gjort ytterligare fyra kort med det pappret som heter Margarita och är från American Craft.
Material:
Stämpelmotiv från The Greeting Farm färglagd med Promarkers. Svårt att måla svart hår, måste öva.
Mönstrade papper från American Craft och Graphic 45.
Enfärgade papper från Bazzil och Neenah Cardstock.
Knappar från mina egna gömmor.
Brad från My Mind's Eye.

Det var allt för nu.


fredag 4 maj 2012

Rött kort

Hej!

Det är fedagkväll och jag har haft en tung 3 dagars vecka;-). Alltid skönt med helg trots att jag älskar mitt jobb.
Imorgon är det dags för ännu en scrapträff. Den här gången anordnad av Scrapgalen och Scrap- Perras. Det ska bli kul att träffa alla scrapkompisar och riktigt nörda in sig:-)
I bloggen idag tänkte jag visa ett kort som har färgkombon rött och gult. Jag älskar den kombon och jag blir alltid förvånad över hur bra de färgerna fungerar tillsammans.
Flickan är en magnoliastämpel och jag har färglagt henne med Promarkerpennor och paperpiecat henne dvs stämplat på mönstrat papper, klippt ut och klistrat in.

Material:
Mönstrat papper från Crate Paper.
Crepepapper från Jenni Bowlin
Satinband från Panduro.
Blommor från RePrint och Kaiser.
Brad från My Mind's Eye.
Stämplar från Magnolia.

Nu ska jag titta på filmen "På Smällen" och bara njuta av att det är  fredagkväll och en helg framför mig med scrapbooking. Må Gott!!!!

tisdag 1 maj 2012

Tror inte

Hej! Det är Valborgsmässoafton och vi firar in våren. För en gångs skull skulle vi fira in våren och ta döttrarna till en eld. Vi cyklade ner till elden förväntansfulla och mötte ortens befolkning och en eld. So ffar, so good. Sedan var det någon tant som fick tag på mikrofonen. Tre vuxna människor försökte sjunga vårlåtar. De kunde inte texterna, de kunde inte sjunga och de bad publiken att sjunga med och applådera. Det var länge sedan jag såg något så pinsamt och då har jag varit på Patricia och Kelly´s de senaste veckorna. (Ni som inte bor i Stockholm innebär det de värsta haken när det gäller fylla, ragg och pinsamma personer). Då kanske ni förstår hur låg nivå det var på underhållningen. Efter 10 minuter ville mina döttrar cykla hem och jag sa JA direkt.

Tänkte visa mitt kort som jag gjorde till farfars 90 års dag men tyvärr det fotade jag inte så ni får nöja er med ett annat kort.
Tycker verkligen om gult och rött tillsammans, det är en ny kombination som jag gillar mer och mer.
Material:
Papper från Crate Paper
Blommor från RePrint och Kaiser.
Rött prickigt crepepapper från Jenni Bowlin (glömt bort att jag hade).
Vitt satinband från Panduro.
Stämplar från Magnolia, färglagt med Promarkers och Paperpieced med papper från  Crate Paper.

Det var allt för nu. Må gott!!!