lördag 22 november 2008

Scrapträff... om några timmar

Hej!
Om några timmar är det dags för scrapträff, tyvärr så har det snöat en del och jag sitter här och funderar över halka, ska ju köra bil samt om min väska klarar av att dras i snön utan att förstöras. Jag har även funderingar på om jag ska ta med mig allt som vanligt eller helt enkelt ska slimma packningen. Jag vet ju att jag aldrig använder allt som jag har med mig utan bara en bråkdel.

Min kära kollega tillika gammal vän till familjen fyller 60 år imorgon och jag har gjort ett kort till henne. Det mönstrade pappret heter Sweetheart Follow Your Heart/ Dot från Pebbles Inc. Cardstock är Bazzil (tror jag) pappret har en fin struktur. Jag har chalkat kanterna med Färgerna Creamy Brown och Chestnut Roan. Stämpeln är från Sarah Kay. Jag har använt mig av blenderpennan (promarker) och jag tycker att jag har blivit bättre. Jag har fortfarande inte inhandlat bra stämpelpapper, just nu använder jag billigt matt fotopapper som jag hittade i en låda. Det gäller bara att färglägga och stämpla på rätt sida, fel sida blöder färgerna och de blir mörkare. Här är kortet:
Jag tänkte även visa en layout som jag har gjort till skissutmaningen på Svenskscrapbooking. Jag vände skissen ett kvarts varv och sedan följde jag den, som vanligt, slaviskt. Det är en layout som visar mina barn och syskonbarn på samma ställe men fyra år mellan. Det översta kortet är från 2004 då barnen var 1,5; 2,5, 2,5 och 4,5 vi gjorde vår cykel- och campingsemester på Åland. Vi stannar varje år vid Lemströms kanal för att äta glass eller lunch. Nästa gång alla 4 barnen var med var i år alltså 2008 och vi passade på att ta ett kort när de satt på trappan och åt glass igen. I år var förövrigt min äldsta dotters 5:e år på cykelsemestern. Nu är våra barn 5,5; 6,5; 6,5 och 8,5 år och det är otroligt hur barnen förändras under dessa år. Det blir så påtagligt när man ser korten tillsammans. Därför har jag döpt layouten till utveckling. Det mönstrade pappret är från Daisy Bucket och heter "In the Meadows- Finley". Cardstock är från bl. a Coredinations. Rubriken är Thickers white sparkles från American Craft. Knappar och band vet jag inte varifrån de kommer men vissa av dem är köpta på Panduro.

Jag var ju och shoppade loss igår på Papprika. Jag köpte massor av härliga papper bl. a Maja Design Mina vänner- serien. Dessutom ett clearalbum och det ska bli så kul att sätta igång med det. Det går alltid åt en massa pengar trots att jag tänker att jag inte ska ha så mycket, jag vet att det är en dyr hobby men lite kul ska man väl ha. Det kommer nog att gå åt lite pengar idag också för jag behöver knappar och turkosa och bruna band.

Nu ska jag sluta för jag har en ikeakassa full med tvätt som måste strykas, Vi ses när vi ses!

3 kommentarer:

Åsa/asamia sa...

WOW, massor av fint du gjort!
Tack för titten!

Anonym sa...

Kortet är jätte fint .. gillar hur du gjort kortet innuti

The 80's Me sa...

Supersnyggt, underbara färger du använt! Älskar det rosa kortet!
Kram!