onsdag 27 juni 2012

Godisråtta

Hej!

Sedan jag tog sommarlov har inspirationen flödat och jag har gjort kort och LayOuter på löpande band. Jag har försökt använda spillbitar för att slippa skära och använda nya papper.
På svensk scrapbooking har de midsommar crop. Där fanns det en skissutmaning vilken jag antog.
Det blev återigen en layout på min yngsta dotter, äter godis utanför vårt hotellrum i Katapola (Amorgos). Glassen runt munnen stoppar henne inte från att hugga in i godissnörena. Bilden är tagen 2009, alltså några år på nacken.
Jag har använt lila akylfärg (Making Memories) som en ram runt fotot och de mönstrade pappren. Dessutom en massa bling för jag tyckte att layouten såg så tom ut. Jag har ritat svarta linjer runt alla papper, jag tyckte att de försvann mot den vita bakgrunden.
Material:
Mönstrade papper, journalingspot och bokstäver från Echo Park- Springtime.
Stickers bl. a från October Afternoon.
Bling från You Do.
Fjäril från Martha Stewart Craft (stans)
Små bokstäver från Lily Bee.

Det var allt för nu!

måndag 25 juni 2012

Korsordsmästare

Hej!
Vilken underbar sommar vi har, regn, regn och åter regn. Det är tur att vi har bokat resa till utlandet så att det blir garanterad sol på semestern.

Idag tänkte jag visa en LayOut på min yngsta dotter. Bilden är från förra sommaren vid Glasbrukssjöns badplats. E ligger på stranden och löser korsord. När hon gör någonting lägger hon ner sin själ i det. Det syns på bilden hur fokuserad hon är på korsordet.

Jag har försökt att tänka lager på lager med mönstrade papper och stickers efter en idé av Shimelle Laine. Jag är för tillfället väldigt inspirerad av hennes layouter. Skissen som jag har använt mig av finns på Two Peas in a Buckets hemsida. Jag kommer dock inte ihåg vem som gjorde skissen.

Material:
Mönstrade papper och stora bokstäver från Echo Park- Springtime.
Bokstäver från Crate paper och October Afternoon.
Fjärilar från Martha Stewart Craft.
Bling från You Do och Kaiser.

Nu ska jag fortsätta att packa. Må gott

fredag 22 juni 2012

Flaskkort och lycka till

Hej!

Det var ett tag sedan jag skrev men det har varit lite mycket i mitt liv. Jag har varit i Santa Susanna (nära Barcelona) på jobbresa, det har varit skolavslutning och en massa omdömen har skrivits. Jag har scrappat en hel del men inte hunnit lägga upp det i bloggen.

Det är midsommarafton idag och vi har firat den tillsammans med mina svärföräldrar. God mat och trevligt sällskap.Om några dagar är det dags att sätta sig på ett plan igen för att åka till Turkiet. Det ska bli nice.

Först vill jag visa ett tackkort som jag har gjort till en nybakad kollega. Hon har jobbat som resurs under den här terminen medan hon skrivit sina slutuppsatser på lärarutbildningen. Otroligt duktigt.
Material:
Papper och stickers från October Afternoon.
Bokstäver från Pink Paislee
Fjärilar utstansade med en stans från Martha Stewart samt halvpärlor från You Do,.
Knapp och gult band från mina egna gömmor.

Jag har gjort fler saker till mina kollegor. Köpt flaskor med Cava och gjort flaskkort.Material: se Lycka till- kortet.

Jag har gjort två layouter och två kort till som kommer att visas i bloggen inom snar framtid. Jag har även lyckats fixa magnetremsor så att inte mina "spellbinders" ligger överallt.

Nu ska jag fortsätta att njuta av den ljusa midsommarnatten. Må gott!

tisdag 5 juni 2012

Dopkort

Hej!
I lördags var det dop för mitt syskonbarn, Emelie. Jag kunde tyvärr inte delta på dopet då jag sprang maratonet from hell. Jag gjorde dock ett kort inspirerat och gjort av en tutorial av en person på youtube som hade hittat bruksanvisningen av Marianne, Det är ett s.k Magic Card. Jätte roligt att göra, speciellt nu när jag har skaffat mig en scoreboard (Martha Stewart Craft).
Material:
Mönstrade papper från Pink Paislee (en några år gammal kollektion)
Stämpelmotiv från Magnolia, färgllagt med Promarkers och Stickles Stardiust (Glitterlim)
Fjärilsstansar från Martha Stewart Craft.
Blommor från Prima (tror jag)
Bling från Kaiser och You Do.
Satinband från Panduro.'
Bokstäver från Basic Grey- Ambrosia och Lily Bee Design.
FramsidaBaksida
Kortet öppet
söndag 3 juni 2012

Layout sommaren 2011

Hej hopp i regnet!
Det har regnat i 3 dagar och man börjar undra om det är syndafloden som är på g.
Igår sprang jag mitt andra maraton och det var ingen angenäm upplevelse. Regn, snålblåst och 5 grader. Jag trodde jag skulle frysa ihjäl i de sex timmarna (5:49) som det tog för mig att stappla runt banan. Aldrig mer ska jag ha en uteaktivitet i ösregn och 5 grader... iallafall inte i löpartights och t- shirt.
Förra helgen då det var sommar i här gjorde jag en layout på mina barn som löser krypto eller korsord på stranden. Korsord, krypto och sudoku är familjens sommarnöje. Vi sitter och löser korsord efter korsord.
Dekorationerna längst ner till höger har jag gjort med en stans från Martha Stewart, stickers från Echo Park samt halvpärlor från RePrint.

Material:
Mönstrade papper och stickers kommer från Echo Park- Springtime.
Bokstäver från American Craft som jag har gjort svarta "stygn" med penna för att de ska synas bättre. De var lite för bleka.
Rhinestones och halvpärlor från RePrint.

Nu ska jag försöka att göra någonslags frukost. Magen skriker efter mat, det är väl sviter från gårdagens kraftprov. Må gott!