fredag 15 juli 2011

LO Bergsbestigning

Hej!

Här i stockholmsorådet har det regnat hela natten och en bra bit in på förmiddagen, det var bra för nu blev jag äntligen klar med min dubbla LayOut "Bergsbestigning Amorgos". Det har suttit hårt åt att bli klar med den här LO:n, också. När jag scrappar går allt så bra tills det är dags för dekorationer, då tar det bara stopp, det blir helt tomt i huvudet. Just nu är jag även inne i en period då jag inte använder blommor så mycket, fråga mig inte varför, blommor är dock en dekoration som jag har hur mkt som helst av.

Bakgrunden till fotona är att vi brukar ta några kortare vandringar (2- 5 km) varje år då vi båtluffar. 2009 bestämde vi oss för att gå upp och titta på Minoa ett flertusenårigt arkeoliskt fynd, typ en by. Den ligger uppe på ett berg i bukten där Katapola ligger. Vi gick på förmiddagen innan det blev för varmt, vi hade cirka 30 grader redan då. Utsikten var magnifik. Man såg stora delar av Amorgos och många andra öar i den Cykladiska övärlden, fantastiskt. Där vi har varit i Grekland doftar det av många kryddor, jag ville nämna det och gjorde därför en "tag" med just "En doft av". När jag känner blandningen mellan Oregano och Timjan hamnar jag direkt på en av våra vandringar/ promenader i Grekland.

Den här gången har jag, återigen, inspirerats av Two Peas in a Bucket Garden Girl Shimelle Laine och den återkommande utmaningen att scrappa 10x15 cm foton. Nu är det utmaningen för juni, dvs 6 kort. Shimelle gjorde två LO med porträttfoton, jag hade inga, då jag oftast håller kameran så att det blir landskapsform på fotona. Såhär såg skissen ut:
Min LO blev såhär:

Några närbilder:
Jag har gjort många av dekorationerna med stämplar och med min cuttlebug.
De gula och röda tagsen är stämplade med svart stämpelfärg med stämplar "Story" Ali Edward och "En doft av" har jag köpt på Svensk Scrapbooking. Satt fast öljetter med min cropadile och sedan snöre från Panduro.
Pilen och Kameran är stämplar från Stampendous "Travel Words" samt Recollections "Bon Voyage". Pilen har jag klippt ut och satt fast röda bling (Artoz), det är även röda bling i två utav borderna (de blå). För att få ännu mer fokus på pilen är den fastsatt med 3d- kuddar. Kameran är som sagt stämplad och sedan färglagd med grå Promarker. Jag har stansat ut cirkel och scallopedcirkeln med min Cuttlebug och "dies" från Spellbinders.
Jag har stänkt lite blå stämpelfärg (Tim Holtz's Broken Chine Distress Ink) här och där på LO:n, jag tyckte att den såg så tom ut.
Material:
Mönstrat papper (återigen) Hello Sunshine från Lily Bee Design.
Enfärgat papper från Reprint och PaperMania.
Knappar från SEI och American Craft (tror jag)
Stickers från Webster's Pages, Cosmo Cricket och October Afternoon.
Bokstäver från Prima, Making Memories och American Craft.
"Amorgos" är utstansade med min Cuttlebug, alfabetet är köpt på Craftstore.
Fjärilarna är utstansade med en stans från Xcut och fastsatta med häftklamrar.
Swirlar är Rub- Ons från Artoz.'

Det blev ett långt inlägg den här gången! Må gott!

3 kommentarer:

Cornelia sa...

Härlig! Jag gillar dubbla LO-er, de ger så mycket meeeeer, liksom.

Själv använder jag inte heller jättemycket blommor på mina LO-er. Oftast iaf. Men den senaste jag gjorde blev väldans "blommig". Det beror ju lite på... och när man tänker Bergsbestigning, så tänker iaf inte jag blommor i första hand. Tycker dina dekosar är jättefina! Och passande till temat!

Stephi sa...

så snyggt! Och jag håller med dig..i bland blir det bara stopp då det kommer till dekorering och ibland så bar faller allt på plats. Tycker om den mycket!

Zornitsa sa...

du är inte bara mini albummens drottning, du är bäst på dubbel Lo också!