onsdag 24 september 2008

Stämpelkurs

Hej!

Jag var på stämpelkurs igår. Jag tyckte att det var dags att lära mig göra kort och stämpla rätt. Kursen var bra men för lätt (nu låter jag väldigt självsäker) jag kunde tydligen mer än vad jag trodde. Jag har nu förstått att färglägga stämplar är nog inte min grej. Jag kan det här med stämplar, maskning etc men när det gäller att göra skuggor med olika färgläggningstekniker så går jag bet. Vi fick testa distress ink, akvarellpennor och chalks. Det fungerade inte för mig. Jag har ju testat promarkers och det fungerar inte heller för mig. Jag behöver nog öva mig med alla tekniker. Jag vet att jag inte har den konstnärliga ögat för det här med färger men det måste ju gå att lära upp?! Jag ska iallafall gå fortsättningskurserna.

Det var lite ont om tid för mig på kursen så jag hann inte göra klart korten men här är en bild på de tre påbörjade korten, iallafall.

Det översta kortet lärde vi oss embossingteknik samt att stämpla rätt. Det bruna kortet är det stämplar som är utklippta och färglagda. Jag har som sagt testat tre olika färgläggningstekniker. Det sista kortet är maskning och embossing samt färgläggning med chalks. Det var kul att gå kurs, precis som alltid.

Det var nog allt för idag. Håller just nu på att gör färdigt en layout som jag inte är nöjd med. Jag vet inte alls hur jag slutföra den. Jag känner att den är totalt misslyckad men jag vill inte ge upp.

Tack och hej, leverpastej!

7 kommentarer:

Scraptroll sa...

Det lät verkligen kul med stämpelkurs och att lära sig så mycket nytt...men det måste vara svårt på så kort tid.

man får nog samla ihop lite bubbelplats tror jag för det är verkligen kul...du får kanske prova stämpla med de stora..så kan jag kika in på resultatet sen ;-)
Jo visst är första skoldagen spec. men inget jag har något minne av.

Anki sa...

Hej! Det är klart du kommer att klara av att färglägga. Det är bara att kasta sig in och pröva sig fram. Jag stämplar oftast på akvarellpapper och målar med akvarellfärg (vanlig i kakor) och med mina SU markers. Det är färgpennor som man kan använda på stämplar, samt färglägga med. De kan man få tag i via en demonstratis i USA. Superbra faktiskt och är väldigt nöjd med dem. Använder inga promarkers alls. Så öva på och du kommer att få till tekniken. I början är man alltid lite försiktig, men våga med mycket färg så får du se. Tusen tack också för dina vänliga ord på min blogg. Så kul med lite svenska besökare också. Kram - Anki

MonicaO sa...

Hej hej och tack för titten i min blogg.
Gillar korten som du gjort. Det med maskning är bara såååå läckert.

Monica

Zornitsa sa...

Spännande med kurs i stämpling och kul att få prova på olika tekniker. Färglägga är inte min grej heller, men med promarkers tycker jag att det går bäst.

Tesa sa...

Snygga kort du gjort, speciellt det rosa. Tack för din kommentar hos mig!

Wildärtan sa...

Angående din kommentar hos mig - klart du får lifta kortet, sånt behöver du inte ens fråga;-) Men du får gärna säga till om du gör det så att jag får se, vore kul att se din tolkning :-)

Zornitsa sa...

Jag tittar in igen för att säga att jag har utmanat dig i min blogg http://zornitsa.bloggspace.se