tisdag 9 december 2008

AnnadagenHej!

Idag är det ju Annadagen vilket innebär att förr så la man lutfisken i lut, har jag för mig. Här hemma hos oss brukar vi sätta upp granen och alla julprydnader. Vi får se om det blir så i år. Jag håller på som bäst att göra mitt sista julkort för i år. Jag har lekt med mina akvarellpennor och promarkers på ett Magnoliastämpelmotiv. Jag passar på att göra kortet efter skissen på Scraplyckans skissutmaning. En annan scraptävling som jag nu har lämnat in mitt bidrag, efter att svettats bakom kameran för att få en någorlunda bild, är Scrapparazzis skisstävling.

Det blev en Lo med kort från i somras då vi badade vid Björkviks havsbad. Badandet blev dock avbrutet av världens åskväder och sedan blev det inte lika härligt väder mer i somras. Jag har gjort en egen overlay med Stazon- stämpeldyna och clearstamps från Fiskars. Det är kul att stämpla på plast. Papper från My Minds Eye- Confetti samt Basic Grey- Eva- Decadent. Bokstäver till rubrik kommer från PinkPaislee. Dekorationerna kommer från alla möjliga företg, har letat i gömmorna efter somriga dekorationer. Jag är ganska nöjd med resultatet, det blev mycket klarar färger. Det är ju inne just nu i scrapvärlden med mkt vintage och shabbychick men jag behärskar inte riktigt de teknikerna ännu utan det här är väl mer åt min scrapstil

Igår blev det två kort gjorda. Det första är ett julkort som är crisscrosskort. Det är roligt att göra, jag har bara gjort ett eller två tidigare. Det går åt minst ett cardstock men väldigt lite mönstrat papper. Jag har använt papper från Scrappers Choice samt cardstock från Bazzil. Blommor är från Papermania och You Do. De små tomtarna som kikar fram har jag sjkrivit ut från datorn. Det var en vänlig själ från något av de scrapforumen som delade med sig. Tack till dig!!!

Det andra kortet är ett tack- kort till en kollega som har slutat hos oss i Röda Villan. Pocketcardet har jag hittat på Splitcoaststampers. Stämpelmotivet är från Sarah Kay och jag har färglagt med både promarkers och akvarellpennor. Mönstrat papper är från K & Company, deras Smitten collection. Enfärgat papper är från Papermania.

Jag vill berätta att jag var på en bloggrunda igår kväll, det finns så mycket duktiga scrappare ute ii världen. Jag satt och var helt mållös. Jag fastnade i timmar framför datorn. Min sambo tyckte inte att jag var så social men jag hämtade så mycket inspiration. Ett stort tack till alla bloggare!!!

2 kommentarer:

NetteR sa...

Tackar för inspirationen jag fått här inne hos dig! Och så snyggt du färglägger dina motiv.

Nina sa...

Härlig LO och fina kort! :D