onsdag 10 december 2008

Nobeldagen

Hej!

Det är Nobeldagen, vilket är en stor dag för vissa människor men inte särskilt speciell för mig. Grattis till Finland som idag har Nationaldag!!!
Gårdagen var relativt produktiv för mig. Jag gjorde klar en LO som jag har hållit på med ett tag och inte lyckats avsluta och sedan gjorde jag mitt sista julkort för i år.

Layouten har jag scrapliftat från Scrapbook.coms galleri. Jag ville lära mig nya tekniker och hamnade på deras galleri där jag hittade en LO i Shabby Chick. Jag tänkte att nu ska jag testa teknikerna att blöta cardstock och knyckla ihop, fila och sedan chalka. Det var även kul att sy på layouten, vilket jag iofs har testat förut. Skillnaden den här gången var att jag använde en silvrig tråd i stället för floss. Den silvriga tråden ville hela tiden repa upp sig vilket var ett litet helvete men till slut fixade det sig. Det mönstrade pappret som jag har använt kommer från Maja Design, deras Mina vänner serien. Jag älskar dessa papper och jag är verkligen inne i en period där jag älskar turkost och brunt. Passar perfekt! Cardstock från Bazzil och blommorna är köpta på Panduro.
Layouten heter "Nära ankomst" för att det är på förlossningen när Filippa (min äldsta) skulle födas. Fotona är tagna på dagen, då det fortarande var några minuter mellan värkarna. Syrran var förbi en stund, vilket var kul. Det är ju alltid bra att ha människor eller saker som distraherar en från smärtan. Filippa kom slutligen ut med akut kejsarsnitt klockan 1.o6. Hon låg snett med huvudet och skulle aldrig kommit ut den vanliga vägen.
Mitt sista julkort för i år så har jag testat att torrembossa, Den gröna granen är embossad. Det var kul, jag fick dock testa några gånger. Den vita granen är chipboard som jag har chalkat och satt rött stickles på. Det syns inte så bra på fotot, något som inte heller syns så bra är den vita punchinella bakom stämpelmotivet. PAketen har jag vikit själv och satt fast med gluedots. Stämpelmotivet är från Magnolia. Jag har använt promarkers och akvarellpennor. På kappkanten, ärmslut och tofsen på luvan har jag som vanligt FunFlock. På vingarna har jag lite Stickles "Diamond". Jag har nu köpt nytt papper för att stämpla på. Jag har köpt vita albumblad, som folk har rekommenderat. Jag tycker dock att det är svårt att få promarkers snyggt på dem, jag föredrog nästan matt fotopapper. Måste dock erkänna att pennorna "blöder" inte lika mycket på albumbladen. Julpappret kommer från Maja Design. Cardstock bl. a från PaperMania. God Jul är guldiga PeelOffs. Det här kortet är skapat efter skissenScraplyckan. Jag har dock inte bestämt mig om jag ska skicka in den. Tävlingen slutar idag.
Nu ska jag försöka att sätta igång med städningen. Jag har lyckats tömma diskmaskinenmen längre än så kom jag inte. Sambon ska hämta barnen idag så jag har ända fram till klockan 17 på mig. Jag fick inte hämta barnen tidigt idag, sa barnen själva, det är nämligen så att det är fritidsgympa och de vill vara med på den. Då sa jag att då får de vara kvar tills sambon kommer. Mina barn älskar att vara på fritids och i skolan. Så har det alltid varit, det har aldrig varit några problem att få dem till föskola och skola, så skönt!!!
Nog om det nu är det dags för städning, vi ses när vi ses!

4 kommentarer:

Daniela/Neliz sa...

Åh vilket fint bidrag du har gjort till våran skiss. Det tackar vi för!
Kram, Neliz

Åsa/asamia sa...

Å så fina saker du gör!!

ScrapKia sa...

Superfint bidrag! :-)
Så kul att du vill vara med på vår skisstävling!
Lycka till

ScrapKia
Dt hos Scraplyckan

sari sa...

vilka vackra alster du har gjort!!!